Kuzu'dan Anayasa Mahkemesi'ne Twitter başvurusu

Kuzu'dan Anayasa Mahkemesi'ne Twitter başvurusu

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, kendisine Twitter'dan hakaret edildiği iddiasıyla, hakaret içeriğinin kaldırılması ya da siteye erişimin engellenmesi talebiyle AYM'ye başvurdu.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AA muhabirine konuya ilişkin yaptığı açıklamada, geçen yıl Haziran ayında Twitter üzerinden kendisine hakaret edildiğini belirterek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. 

Başvurusuyla ilgili, "muhatap bulunamadığı" için dosyasının zamanaşımı bürosuna gönderildiğini anlatan Kuzu, "Yani bir nevi faili meçhul gibi bir şey oluyor. Yani hastayı yoğun bakıma alıp yatırırsın, solunum cihazına bağlarsın ya sonra çekersin gider. O, 'Orada hayat yok, bitti' demektir. Zamanaşımı bürosu dediğin 8 yıllık bir süresi var onun orada. Yani ölü, bitmiştir" dedi.

Devletin kendisini koruyamadığını ifade eden Kuzu, şöyle devam etti:

"Benim gideceğim başka herhangi bir yol yok. Böylece ferdi başvurunun tüm şartları gerçekleşmiş vaziyette. İç hukuk yolları tükenmiş, bitmiş. Tam AYM'nin Twitter kararında uyguladığı aslında olmayan ama orada var dediği şartlar burada var. Burada fazla fazla var. Çünkü orada süreç devam ederken kesti süreci 'acil durum var' diye. Ben de şimdi buradan soruyorum; birilerinin ifade özgürlüğü var ise benim özel hayatım ve kişisel haklarım, haysiyetim, şerefim bunlar ne olacak. Kim koruyacak bunları. AYM'den ben bunu talep ediyorum."

"Benim hakkımı nasıl koruyacaksa korusun bakalım"

Bunu önlemenin yolunun Twitter'dan o bölümün çıkarılması olduğunu vurgulayan Kuzu, şunları söyledi:

"Gücü yetiyorsa AYM'nin... Bizim gücümüz yetmedi. 'Bizim' derken devleti kastediyorum, yetmedi. ÇünküTwitter Türkiye'deki mahkemeleri tanımıyor, adam yerine koymuyor, Türkiye'yi, kararlarını kabul etmiyor, vergi de ödemiyor. Bütün Avrupa bunu tanımış, bütün  Arap dünyasının mahkemelerini tanımış, bizi adam yerine koymuyor. AYM'yi de bütün mahkemeleri de adam yerine koymuyor. Şimdi ben de soruyorum; benim bu hakkımı nasıl koruyacaksa korusun bakalım, buyursun. 'İfade özgürlüğü' diye açmak kolay Twitter'ı. Hadi kapat bakalım, kapatabiliyor musun? Zoru başarsınlar, ben de şimdi verdim, bekliyorum. Bu mağduriyetimi koru."

Kuzu, niyetinin Twitter'ı kapattırmak olmadığını vurgulayarak, "Ya o bölümü çıkarttır ya da Twitter'ı kapat. Benim hakkımı koru da nasıl koruyorsan koru" diye konuştu.