Kuzey Kore Hakkında Şok İddia

Kuzey Kore Hakkında Şok İddia

Kuzey Kore'nin 22'yi 23 Aralık'a bağlayan gece tam 9 saat 31 dakika internet bağlantısı kesildi. Kuzey Kore'nin internetini "Lizard Squad" adlı bir hacker grubunun kestiği iddia edildi.

Kuzey Kore'de internete erişim yaklaşık 10 saat kesildi. ABD'nin Sony şirketinin hack'lenmesine misillleme için kesinti yapmış olabileceği iddia ediliyor. ABD, Sony’ye yapılan siber saldırının ortak soruşturulması için Kuzey Kore'nin yaptığı öneriyi reddederek, iddiasının arkasında durdu.

FBI, Sony firmasına yapılan siber saldırının arkasında Kuzey Kore’nin olduğunun belirlendiğini bildirdi. ABD medyasında yer alan ve FBI’a dayandırılan habere göre, geçen ay Sony Pictures’ı hack’leyen grup Kuzey Kore tarafından yönlendiriliyor.

Kuzey Kore'nin internet dünyasında süper bir güç olmadığı biliniyor. Kuzey Kore tüm ülkede internet bağlantısını sadece 4 sunucu ve 1024 IP adresiyle sağlıyor. 

Çin'e bağımlı

Kuzey Kore'nin tüm internet bağlantısını ise, Çin şirketi "China Unicorn" sağlıyor. Çin şirketi istese, Kuzey Kore'nin internet bağlantısını sadece bir tuşa dokunarak kapatabilir. 

Orta ölçekteki bir kasabanın internet erişim gücüne sahip olan Kuzey Kore'nin dünyayla bağlantısını kesmek pek zor bir şey değil.

Kendilerini "Lizard Squad" olarak adlandıran bir hacker grubu, Kuzey Kore'nin internetini 9 saat 31 dakika kestiğini ileri sürdü. 

DDos saldırısına uğradı

Uzmanlar, Kuzey Kore'nin "DDoS" ismi verilen bir saldırıya maruz kaldığını belirtiyor. Bu saldırı, belirli bir sunucu üzerinde binlerce sayfanın çağrılmasıyla gerçekleştiriliyor. Bu tür saldırılar sunucular üzerinde kalıcı hasara neden olmuyor. 

Kuzey Kore'nin internet bağlantısının yaklaşık 10 saat kesilmesi gözleri ABD'ye çevirmişti. ABD'nin Sony şirketinin hack'lenmesine misillleme için kesinti yapmış olabileceği iddia edilmişti. 

ABD Başkanı Barack Obama, Sony'nin hack'lenmesi sonrası yaptığı açı