Kuzey Kore, ABD’yi Uzaydan Vurabilecek Füze Denedi

Kuzey Kore, ABD’yi Uzaydan Vurabilecek Füze Denedi

Kuzey Kore, ABD topraklarını batıdan doğuya vurabilecek kapasitede bir füze denemesini başarıyla tamamladıklarını açıkladı.

Kuzey Kore,  ABD topraklarını batıdan doğuya vurabilecek kapasitede bir füze denemesini başarıyla tamamladıklarını açıkladı.
 
Kuzey Kore devlet televizyonundan yapılan açıklamada, yeni füzenin 4 bin 475 kilometreye, başka bir deyişle atmosfer-uzay sınırının yaklaşık 40 kat ötesinde bir yüksekliğe çıkabileceğini duyurdu. Füze 53 dakikalık uçuş sonunda çıkış noktasından 950 kilometre mesafedeki hedefi tam isabetle vurdu.
 
Füzenin uzaydan hedefe inmesi, füze savunma sistemlerini de aşabileceği anlamına geliyor.
 
ABD Savunma Bakanı James Mattis de, Kuzey Kore’nin fırlattığı yeni füzeyi, “Şimdiye kadarki en yüksek irtifalı askeri füze” diye tanımladı. ABD’li yetkililere Kuzey Kore’nin açıkladığı teknik verilerin doğruluğunu teyid etti. ABD Başkanı Donald Trump “Bu durumu ele alıp değerlendireceğiz” dedi.
 
Fırlatılan füzede savaş başlığı yoktu. Kuzey Kore, füze atmosferden girerken patlamayacak şekilde bir savaş başlığı geliştirme aşamasında olduklarını da açıkladı. Savaş başlığının geliştirilmesi durumunda Kuzey Kore stratejik füze teknolojisi anlamında ABD ve Rusya seviyesine gelmiş olacak.
 
Güney Kore Birleştirme Bakanı Cho Myoung-Gyon konuyla ilgili “Kuzey Kore nükleer silah denemelerini tahmin edilenin ötesinde bir hızla hayata geçiriyor. Kuzey Kore’nin bir yıl içinde nükleer başlıklı kıtalararası bir füzeyi tamamlayabileceği ihtimalini gözardı edemeyiz” dedi.