Kuzey İrlanda'da Bomba Yüklü Araç Patladı

Kuzey İrlanda'da Bomba Yüklü Araç Patladı

Büyük Britanya'ya bağlı Kuzey İrlanda'nın Londonderry kentinde bomba yüklü bir araç havaya uçtu

.
Kuzey İrlanda’nın Londonderry kentinde meydana gelen olayda henüz ölen ya da yaralanan olup olmadığı bilinmiyor. Olay yerine çok sayıda polis ve ambulansın sevk edildiği belirtildi.
Patlamanın yaşandığı Bishop adlı sokak araç ve yaya trafiğine kapatılırken BBC olayla ilgili yanan bir araç görüntüsü paylaştı. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

Polis olayda kimsenin yaralanmadığını belirtti.

POLİS: ŞÜPHELİ BİR ARAÇ DAHA VAR

Kuzey İrlanda Polis Hizmetleri'nden yapılan açıklamada, endişe veren bir diğer şüpheli araç söz konusu olduğu belirtilerek vatandaşlardan tahliye edilen bölgelerden uzak durması istendi. Emniyet güçlerinin şüpheli ikinci aracı aradığı belirtildi.

Olay yerine itfaiye ekiplerinin dahi girmesine izin verilmediği kaydedildi.

Kuzey İrlanda'nın Londonderry kentinde dün gerçekleşen bombalı araç saldırısıyla ilgili olarak 'Yeni IRA' üyesi oldukları şüphesiyle iki kişi gözaltına alındı

 

Kuzey İrlanda'da, Cumartesi gecesi Londonderry'de gerçekleşen bombalı araç patlamasıyla ilgili olarak 2 kişiyi gözaltına aldı.

Kuzey İrlanda polisi gözaltına alınan kişilerin 'Yeni IRA' üyesi olduklarından şüphelenildiğini duyurdu. Polis tarafından yapılan açıklamada, patlamanın örgütün eylem yapma kapasitesini arttırdığı anlamına gelmediğini ancak tehdidin devam ettiğini vurgulandı.

Yeni IRA, 30 yıl süren düşük yoğunluklu savaşın ardından 1998'de imzalan barış anlaşmasıyla ortaya çıkan küçük gruplardan birisi olarak biliniyor. Grup son yıllarda nadiren de olsa bu tarz saldırılar gerçekleştiriyor.

Son olarak, Brexit'in ardından İrlanda Cumhuriyeti ile Birleşik Krallık'a bağlı Kuzey İrlanda arasına tekrar fiziki sınır konulması ihtimali, çatışmalı günlere yeniden dönülebileceği endişesi yaratmıştı. Bombalı araç saldırısı, Brexit anlaşmasının Kuzey İrlanda sınırıyla ilgili madde nedeniyle reddedilmesini takip eden günlerde meydana geldi.