Kuzey Irak'a Havadan ve Karadan Harekât

Kuzey Irak'a Havadan ve Karadan Harekât

Milli Savunma Bakanlığı: Kuzey Irak'a havadan ve karadan harekât başlatıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde PKK'lılara yönelik harekât başlattığını duyurdu.  Gün içerisinde topçu bataryalarından yapılan atışlar ve düzenlenen hava harekatının ardından akşam da bölgeye özel eğitimli komandolar sevk edildi. Harekâtta ATAK helikopterlerinin de görev aldığı bildirildi.

TSK, kara harekâtına dün saat 20.00'de başladı. Özel eğitimli komandolar, helikopterle belirlenen güvenli alanlara indirildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın gece Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi'nden, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla birlikte harekâtı sevk ve idare ettiği duyuruldu. Hava harekâtında ondan fazla savaş uçağının hedefleri vurduğu belirtilirken bölgedeki mühimmat depolarında büyük patlama yaşandığı ifade edildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Pençe Operasyon Planı çerçevesinde, 27 Mayıs 2019 öğleden sonra Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetlerimizin atışlarını müteakip saat 20.00’de Irak kuzeyinde teröristlerin yuvalandığı bölgelere karşı komando tugaylarımızla bir harekât başlatılmıştır. Operasyon, ATAK helikopterlerimizin de desteğinde planlandığı şekilde devam etmektedir. Bu harekât ile Hakurk bölgesindeki terör örgütünce kullanılan mağara ve sığınakların imha edilmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amaçlanmaktadır."