Kuzey Irak, FETÖ Sorumlusunu Türkiye'ye Teslim Etti

Kuzey Irak, FETÖ Sorumlusunu Türkiye'ye Teslim Etti

Kuzey Irak, FETÖ Sorumlusunu Türkiye'ye Teslim EttiFETÖ'nün en tehlikeli isimlerinden olan sözde Irak sorumlusu Nurettin Aytuğ yakalandı.

FETÖ'nün en tehlikeli isimlerinden olan sözde Irak sorumlusu Nurettin Aytuğ yakalandı. Örgüt mensuplarının Kuzey Irak'a geçişi için çalışma yapan Aytuğ, Kürt yönetimi tarafından Habur'dan Türkiye teslim edildi.
 15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, bazı örgüt mensuplarının Irak Kürdistan bölgesine geçişi için alt yapı çalışmaları başlatan FETÖ'nün sözde Irak sorumlusu Nurettin Aytuğ, akşam saatlerinde Kürt yönetimi tarafından tutuklanarak Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye teslim edildi.
 Aytuğ'un darbe girişimi öncesinde 11 ve 14 Temmuz tarihlerinde iki PKK'lı yetkili ile bir araya geldiği ve ardından 16 Temmuz sabahı aynı isimlerle temasa geçerek “Öcalan İmralı'da öldürüldü” mesajı ile örgütü darbe sonrası harekete geçirmeye çalıştığı öğrenildi.
 Diğer taraftan Aytuğ'un Türkiye'ye teslim eden Kürt yetkililer, FETÖ'ye ait okullara el koyma kararı aldı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Safin Dizayi, FETÖ'ye ait okulların Eğitim Bakanlığına devrini yapacaklarını açıkladı.
 Okullar konusunda adım atmak için Türkiye’den resmi bir talep beklemediklerini dile getiren Dizayi, şunları kaydetti: “Türkiye ile iyi ilişkilerimiz olduğu için bu hassasiyeti her zaman gösteriyoruz. Bu, sadece Türkiye’den böyle bir talep olması anlamına gelmez. Şu andaki şartları, olayları 15 Temmuz’dan sonra çok yakından takip ettik. Türkiye’nin istikrarsızlığı bütün bölgeye etkiler. Bu yüzden son dönemdeki olayları yakından takip ediyoruz ve bu hassasiyeti anlıyoruz.”