Kutsal Şehir Kudüs Tüm Dünyada Anılıyor

Kutsal Şehir Kudüs Tüm Dünyada Anılıyor

Ramazan ayının son Cumasını "Dünya Kudüs Günü" olarak anma törenleri bir çok ülke ve şehirde düzenleniyor.

Ramazan ayının son Cumasını "Dünya Kudüs Günü" olarak anma törenleri bir çok ülke ve şehirde düzenleniyor.

Düzenlenen gösterilerde Filistin'de, Museviler ve Hristiyanlarca da kutsal kabul edilen ve Mescid-i Aksa'nın bulunduğu şehir olan Kudüs'ün, İslam'ın ayrılmaz bir parçası olduğu tekrarlandı.

Dünya Kudüs günü  Filistin milletine de işgalcilere karşı mücadelelerinde yalnız olmadıkları mesajını verirken yeryüzünün işgal edilmiş en kıymetli ve mukaddes toprakları olan Kudüs'ün Siyonist İsrail'in işgalinde kurtarılması amacıyla her sene anma törenleri düzenleniyor.

İslam'ın üç kutsal mescidinden biri ve ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'yı yıkmak ve Müslümanları başta Kudüs olmak üzere tüm Ortadoğu coğrafyasından çıkarmak için her türlü hile ve zorbalığı uygulayan siyonist İsrail yapılan gösterilerde eleştirildi. Mescidi Aksa'nın altına tüneller kazan siyonist yönetim Mescid-i Aksa'nın altını oyarak yıkılması için her yolu deniyor.

Tacikistan

Tacikistan Başkenti Duşanbe'de de İran Büyükelçiliği öncülüğünde "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla İsrail'i protesto gösterileri düzenleniyor.

Malezya

Malezya'da 50 bin kişinin katılımıyla Dünya Kudüs Günü yürüyüşü düzenleniyor.

Irak

Irak'ın başkenti Bağdat'ta "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla gösteri düzenlendi. Bedir Tugayları ve Haşdi Şabi'ye bağlı yüzlerce milisin katıldığı gösteriye, bazı Şii ve Sünni din alimleriyle aşiret liderleri de iştirak etti.İran İslam Cumhuriyeti'nin kurucusu Ayetullah Humeyni, İran İslam İnkılabi Rehberi Ayetullah Ali Hamanei, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ve Sistani'nin posterlerini taşıyan katılımcılar, gösteri alanına çizilen İsrail bayrağının üzerinden geçti.

İran

Dünya Kudüs günü etkinlikleri ve yürüyüşleri, Tahran ile birlikte İran'ın 770 kentinde eşzamanlı olarak saat 10.30 itibariyle başladı.

"Kahrolsun Amerika" ve " İsrail'e ölüm" pankartlarınını taşıyan onbinlerce İranlı Tahran'da yürüyüş düzenledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Dünya Kudüs gününde Filistin ve bu toprakların işgal edilmesinin, Müslümanların belleğinden silinmediğini göstereceklerini ifade etti.

Dünyabülteni