"Kutsal Devletin Mukaddes Görevlileri"

"Kutsal Devletin Mukaddes Görevlileri"

Doğru Haber gazetesi köşe yazarı Mehmed Göktaş, "Kutsal Devletin Mukaddes Görevlileri" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Doğru Haber gazetesi köşe yazarı Mehmed Göktaş, "Kutsal Devletin Mukaddes Görevlileri" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Göktaş, 'milli piyango' olayını eleştirdiği yazısında, "Sigara paketlerinin üzerine yazdığınız gibi piyango biletlerinin üzerine de yazın; 'Kumar, şeytanın pis, murdar oyunlarından bir oyundur, bırakınız ki iflah olasınız" derken, kaldırmaya gücünüz yoksa bari 'milli' kavramını değiştirin dedi.

Göktaş'ın bahsi geçen yazısı şu şekilde:

“Dede, kim bu adam?” diye köşe başındaki piyangocuyu sorduğunda cevap vermekte epeyce zorlanmıştım. Yavrucağız da bir türlü çözememişti. Öyle ya, polis desen polis değil belinde silahı yok, trafik polisi de değil, caddeye inmemiş, yayaların işlek bir noktasında duruyor ama kimseyi yönlendirmiyor, ağzında düdüğü de yok. Belediye zabıtalarına benzese de onlar gibi gezip durmuyor.

Dedim ya yavrucağız bir türlü çözemedi. Ama bildiği bir şey vardı; bu adam bizim gibi sıradan bir kişi değil kesinlikle devletin resmi adamlarından birisi olmalıydı.

Hem de isminin başında “Milli” kelimesi vardı; milli piyangocu.

Çocuğun gözüyle bakmayı bir tarafa bırakalım da bu işin asıl dehşetine dönelim. Piyasada birçok kumar ve haram kazanç yolları mevcut ama bunlardan hiç birisi piyango gibi Müslümanların itikadına darbe indirmemektedir.

Başta Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yetkililere sesleniyoruz; kendisini tamamen kaldırıp kaldırmamak sizin bileceğiniz bir iştir ama acilen şu piyangonun başındaki “Milli” kelimesini kaldırın lütfen! Biliyorsunuz millet; din demektir, bir dine inanan topluluk demektir.

Piyangonun bu milletin inancına indirdiği darbenin boyutları asla bir haramdan ibaret değildir. Bir haramı helâl kabul ettirme meselesidir bu. Nitekim başta toto ve diğer kumarları işleyenlerle piyango kuyruğundaki insanların profilleri incelendiğinde bu tahribatın boyutlarını çok iyi anlarsınız. Nice sakallı hacı amcalar, tesettürlü teyzeler ekmek kuyruğuna girmiş gibi hiç bir ürperti ve tedirginlik duymadan piyango bileti almaya çalışıyor.

İşin daha sinsi ve korkunç yönü ise devletin tanrılaştırılması, haram ve helâlin devlet tarafından kararlaştırılması söz konusudur. Nice zavallıdan defalarca duymuşuzdur; “Devletimiz yapıyor bunu, hem de paraların bir kısmı devletimize gidiyor...” sözlerini.

Yetkililere bir daha sesleniyoruz, kaldırın, bitirin artık şu kumarı.

Yok eğer buna gücünüz yetmiyorsa evvel emirde ismini değiştirin, Cumhuriyet Piyangosu mu diyeceksiniz, Ulusal Piyango mu diyeceksiniz artık kendiniz bilirsiniz.

İlla devam edecekseniz piyango biletlerinizi ruhsatlı toto ve iddia bayilerinde devam ettirin.  

Bir istirhamımız daha olacak; sigara paketlerinin üzerine yazdığınız gibi piyango biletlerinin üzerine de yazın;

“Kumar, şeytanın pis, murdar oyunlarından bir oyundur, bırakınız ki iflah olasınız”

“Haramla beslenen vücud ancak cehenneme layıktır.”

“Çocuklarının rızkını kumara yatıranlara, yavrularını haramla besleyenlere yazıklar olsun...”