Kütahyalı: Yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu'dur

Kütahyalı: Yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu'dur

Kütahyalı: Yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu'dur

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra gözler Başbakan'ın kim olacağına çevrildi. Kulislerde değişik isimler orta atılırken, en kesin ifadeyi Sabah Gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı kullandı.

AK Parti içerisinde yeni başbakanla ilgili mutabakatın sağlandığını belirten Kütahyalı "Erdoğan'ın liderliği ve Davutoğlu'nun genel başkanlığı çok sağlam bir formül olarak AK Parti içinde mutabakat oluşturmuş durumda. Ben Davutoğlu'nun da geçmişe saplanmayacağına eminim. Yeni Türkiye'nin Yeni Başbakanı Ahmet Davutoğlu şimdiden hayırlı olsun" dedi.

İşte Kütahyalı'nın yazısındaki o kısım;

Son 3 gün içinde yaşadığımız gelişmelerden sonra 27 Ağustos'taki Ak Parti kongresinde kimin genel başkan ve başbakan olacağı meselesi bana göre bitmiştir. 27 Ağustos'ta Recep Tayyip Erdoğan'ın tam desteğiyle AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olacak kişi Ahmet Davutoğlu'dur. Olması gereken de budur. Akıl ve mantık bunu gerektirmektedir. Yeni Türkiye ufkunu destekleyen herkes de -Ahmet Davutoğlu ile ilgili geçmişte ne düşünürse düşünsün- bundan böyle Davutoğlu'na tam destek vermelidir.

"GÜL'ÜN BAŞBAKAN OLMA İHTİMALİ BULUNMUYOR"

Dün de yazdığım gibi elbette Abdullah Gül siyasete dönmek isterse dönecek ama şu an milletvekili olmadığı için Başbakan olma ihtimali bulunmuyor. O zaman önümüzdeki seçimlere şu an AK Parti milletvekili olan bir aktörle gidilecek. Ayrıca bu aktörün 3 dönem şartına takılmaması ve meydanlarda da büyük heyecan yaratacak bir adam olması gerekmektedir. Bu kişi sadece ve sadece Davutoğlu olabilir.

"YENİ BAŞBAKAN ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN"

Biliyorum ki AK Parti içinde Davutoğlu'nun seveni kadar sevmeyeni de var. Dün özellikle sevmeyenleri arayıp konuştum. Bu yazıdaki fikirlerimi ve Davutoğlu'na tam destek vermeleri gerektiğini onlara da aktardım. Hemen hepsi Recep Tayyip Erdoğan işaret ettikten sonra Davutoğlu'nun bir neferi olacaklarını taahhüt ediyor. Ahmet Davutoğlu'nun da tüm partiyi kucaklaması gerektiğini, eski kırgınlıkları unutmak gerektiğini söylüyorlar. Erdoğan'ın liderliği ve Davutoğlu'nun genel başkanlığı çok sağlam bir formül olarak AK Parti içinde mutabakat oluşturmuş durumda. Ben Davutoğlu'nun da geçmişe saplanmayacağına eminim. Yeni Türkiye'nin Yeni Başbakanı Ahmet Davutoğlu şimdiden hayırlı olsun.