Küstah İngilizlerin Seçim Hazımsızlığı

Küstah İngilizlerin Seçim Hazımsızlığı

İngiltere'nin en çok okunan gazeteleri arasında yer alan Independent bugün Başbakan Erdoğan'ın seçim konuşmasını yazdı ama...

İNGİLTERE'nin tanınmış gazetelerinden Independent bugün Türkiye'deki seçim sonuçlarıyla ilgili Erdoğan'a hakarete varan bir yazı yayınladı. Gazete yazısında Erdoğan'a soytarı anlamına gelen 'maskara' benzetmesi yaptı.

Gazete başyazısında bir kelime oyunu ile İngilizce de "Ciddi konuşalım" anlamında kullanılan "Talking Turkey" diyor. Gazeteye göre Başbakan Erdoğan, iktidara sarılmanın cazibesine direnmeli yorumu yapıldı.

HAYRA ALAMET DEĞİL

Erdoğan'ın zafer konuşmasındaki üslubunu, özellikle de "Onların inlerine gireceğiz"şeklindeki sözlerini hatırlatmış Independent. Gazete böylesi bir konuşmanın, kısa bir süre öncesine kadar ılımlı, demokratik ve laik bir devlete örnek olarak gösterilen bir ülke için hayra alamet olmadığını belirtiyor.

Yazı şöyle son buluyor:

"Sayın Erdoğan hafta sonu testi geçmiş olabilir ancak yaptığı maskaralıklar onun saygınlığını yitirmesine neden oldu. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu son şey ise benzer davranışların daha fazlası."