Kurtulmuştan Açıklama

Kurtulmuştan Açıklama

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Beyoğlu'ndaki bombalı saldırıyı kınayarak, birlik çağrısında bulundu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Beyoğlu'ndaki saldırıya ilişkin, " Hain planı uygulamaya çalışıyorlar. Ne yapsanız boş, bu millet sizin tuzaklarınıza asla teslim olmayacaktır. Bu millet terörün yapmak istediklerinin hiçbirisine prim vermeyecek, kadim, ezeli kardeşliğini inşallah ebedi hale getirecek, kıyamete kadar bu topraklarda birlikte, barış içinde yaşayacaktır." dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş , "Hayır, ne yaparlarsa yapsınlar, teröre alışmayacağız. Terör karşısında kanıksamayacağız, geri adım atmayacağız. İnşallah yollarda, çarşılarda, pazarlarda günlük hayatımızı devam ettireceğiz. Terörle mücadele milli bir sorumluluktur, milli dayanışmayı, birlik ve beraberlik içerisinde hep beraber karşı çıkmayı gerektirir. Bunu yaparken de amasız, fakatsız, tereddüt etmeden, herkesi, bu şiddet olaylarına, terör olaylarına, sadece terörü yapan kişilere değil onlara bunları yaptıran bütün karanlık odaklara karşı da yekvücut durmaya, tek bir yumruk halinde olmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

'HDP'ye bir kere daha çağrıda bulunuyorum'

 Kurtulmuş, "Bütün partilere, özellikle demokrasi karşısında sınav veren HDP'ye bir kere daha buradan çağrıda bulunuyorum. Gün bugündür. Terör örgütünün arkasındaki mahiyet tam manasıyla ortaya çıkmadan, hemen, derhal, hiçbir şekilde 'ama, fakat' demeden bu terörü yapan katilleri, canileri, hainleri ve arkasındaki karanlık odakları telin edin, lanetleyin, görüşünüzü ortaya koyun."dedi.

Bütün dünyaya seslendiklerini söyleyen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Nasıl Türkiye'nin içerisinde herkes 'ama'sız ve 'fakat'sız siyasetin yanında yer alıp, teröre karşı çıkmak mecburiyetindeyse bütün dünyadaki ülkeleri, bütün dostlarımızı, dost bildiklerimizi, dost gördüklerimizi de teröre karşı açıkça Türkiye'nin yanında yer almaya davet ediyoruz." diye konuştu.

 Kurtulmuş, "Bu sabah İstanbul'daki patlama dolayısıyla aldığımız acı haber hepimizi etkiledi. Şu ana kadar vefat eden 4 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılar arasında olan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Bu arada bu sayının daha da artmamasını cenabı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.