Kurtulmuş: Erdoğan sonrası miras kavgası olmaz

Kurtulmuş: Erdoğan sonrası miras kavgası olmaz

Erdoğan’ın Köşk’e çıkması halinde Ak Parti’de bir miras kavgası yaşanmayacağını belirten Kurtulmuş,“Büyük oranda Sayın Başbakanımızın liderliği etrafında bu siyasi hareket yürüyecektir” diye konuştu

AK Parti genel başkan yardımcılarından Numan Kurtulmuş, Erdoğan sonrası parti içinde herhangi bir miras kavgası yaşanmayacağını söyledi. Kurtulmuş, çözüm sürecinin de 2015'ten önce biteceğini savundu.
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turuna 48 saat kala, Ak Parti’nin ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Milliyet'ten Serpil Çevikcan'a konuştu. 
Cumhurbaşkanlığı makamının siyasi bir makam haline gelmesini savunan Kurtulmuş şunları söyledi: "‘Çatışma olur’ diyenlere şunu söylemek isterim: Seçilmiş cumhurbaşkanının patronu millet olacak. Cumhurbaşkanı ve başbakan, A ve Z partisi kadar birbirine uzak iki partiden olsalar dahi her ikisinin de hesap vereceği yer millet olduğu için mutlaka bir uyum içerisinde çalışacaktır."
‘ÇÖZÜM 2015’TEN ÖNCE'
Çözüm sürecinde arada bu işi bozmaya çalışanların olacağını da anlatan Kurtulmuş, "Kısa sürede biter diye güvendiğim 3 şey var. Bir tanesi siyasi irade her türlü baskıya rağmen geri adım atmıyor. Örgüt büyük oranda silah bırakma iradesini sürdürüyor. Ve en önemlisi halkımız barış iradesini sürdürüyor. 2015 genel seçimleri öncesinde, ‘Bu iş çözülmüştür’ denilecek noktaya gelinir." ifadesini kullandı
ERDOĞAN SONRASI KAVGA OLMAZ
Numan Kurtulmuş'un Erdoğan sonrası için görüşleri ise şu şekilde:
"Sayın Başbakanımız, cumhurbaşkanı olduktan sonra bu siyasi hareketin lideri olarak var olmaya devam edecek. Sayın Başbakanımız, cumhurbaşkanı olursa kendi yolunda devam edecektir. Büyük oranda da Sayın Başbakanımızın liderliği etrafında bu siyasi hareket yürüyecektir. ‘Başbakan kim olacak?’ meselesi nihayetinde kişilerle ilgili değildir. Nihayetinde bu mesele milletimizin tasvibi, Allah’ın takdiriyle sonuçlanacaktır.
Bir miras kavgası olmaz. Millet buna müsaade etmeyeceğini 30 Mart’ta da söylemiş oldu. Kendimle ilgili konuya gelince... Ben 15 yıldır siyasetin içerisindeyim. Hiçbir zamanda da Numan Kurtulmuş ne olacak diye düşünmedim. Ak Parti’ye geçerken de ne böyle bir şey konuşuldu... Ak Parti tabanındaki bir ilginin, teveccühün bir sonucu olarak bunlar konuşuldu, konuşuluyor."
Numan Kurtulmuş,  "Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Erdoğan sonrası için Sayın Abdullah Gül’e ısrarla işaret eden açıklamaları var. Gül, Erdoğan sonrası Ak Parti’nin neresinde olur size göre?" sorusuna ise şu karşılığı verdi:
"Öncelikle kendi kararı olacak. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı yapmış olan birisi böyle bir karar verir mi vermez mi bilmiyorum.Sayın Cumhurbaşkanımızın ismi etrafında konuşmayı doğru bulmam. Onun kişiliği, kabiliyetleri, birikimiyle ilgili zaten konuşmaya gerek yok ama böyle bir karar alıp almamak, bizim söyleyeceğimiz sözlerle değil; kendisinin tercihiyle ilgili bir meseledir. Ama birileri de Ak Parti içerisindeki isimler üzerinden acaba bölünmeler, parçalanmalar, fitneler falan olur mu diye düşünüyorsa bunda da yanılıyorlar. Burada bir zamanlar Anavatan Partisi’nin başına geldiği gibi birtakım işlerin gelmesini de kimse beklemesin. 30 Mart seçimleri Ak Parti’yi şerbetlemiştir. Eğer Ak Parti, bir türbülansın içine girecek olsaydı 30 Mart seçimlerinde girerdi. Ak Parti, büyük dava sorumluluğunu bütün kadroları içerisinde paylaşarak yoluna devam ederse bu tür tartışmaların hiçbirisi yaşanmaz."
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise yüzde 54 ile 56 arasında oy beklediklerini de kaydetti