Kürtlerden Acil Kobani Çağrısı: Ne Yapacaksanız Şimdi Yapın !

Kürtlerden Acil Kobani Çağrısı: Ne Yapacaksanız Şimdi Yapın !

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırıların giderek şiddetlendiğine belirterek “Kim ne yapacaksa şu anda yapsın.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde IŞİD'den kaçtığı ve Finlandiya'ya gittiği iddia edilen, daha sonra Kopenhag'a gittiği açıklanan PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırıların giderek şiddetlendiğine belirterek çağrıda bulundu.

“Kim ne yapacaksa şu anda yapsın. Halkımız her tarafta ayağa kalksın” diyen Müslim, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Rojava’nın Kobani Kantonu’na yönelik saldırılarının şiddetlendiğini belirtti.

ÇATIŞMALAR KENTİN KENAR MAHALLELERİNDE!

Fırat Haber Ajansı’na konuşan PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarının devam ettiğini belirterek, çatışmaların kentin kenar mahallerinde yaşandığı söyledi.

“YPG, YPJ ve Kobani halkı büyük bir inançla bu saldırılara karşı direniyor. Halkımız büyük bir fedakarlıkla, büyük bir direniş içerisinde. Herkes bu direnişi görmeli ve Kobani’ye sahip çıkmalı."

“Yaşadığımız bu çağda, halkımız katliamlarla karşı karşıya ama bütün dünya adeta iş birliği yaparcasına susmuş. Dakika, dakika her şey onların gözü önünde yapılıyor. Kimse bir şey yapmıyor. Biz silah istiyoruz. Ama parasıyla bile vermiyorlar. Şu anda Kobani üzerinde uluslararası bir konsept var."

“İnsanlar oradaki akrabalarını merak ediyor onun için sınıra yığılmış. Bu insanlara vahşi bir şekilde silah ve gaz ile saldırıyorlar. IŞİD’in füzeleri bu tarafa düşüyor, insanlar ölüyor. Ama hala IŞİD ile iş birliği var.”

"HALKIMIZ HER TARAFTA AYAĞA KALKSIN"

Bütün uluslararası kuruluş ve güçlerini Kobani konusunda bilgilendirdiklerini belirten Müslim, şunları söyledi:

“Görüştüğümüz bütün güçler, ‘bize haklısınız’ diyorlar. Ama kimse sesini çıkarmıyor. ABD de Kobani etrafında bazı IŞİD mevzilerinin bombaladı. Ancak yetersizdir bunlar. ABD ciddi değil. Eğer ciddi olsaydı bu böyle olmazdı. Kısa sürede bunları püskürtürdü.