Kürt Müslümana Gavur Eziyeti (Video)

Kürt Müslümana Gavur Eziyeti (Video)

Fethullah Gülen'e bağlı polisler tarafından 1998 yılında JİTEM süsü vererek kaçırıldığı ortaya çıkan Cevzet Soysal'ın damadı Murat Güneş, “Paralel Yapı ile PKK'nin kuyruk yapıları birbirine bağlıdır. Yani aynı yerden emir alıyor, aynı kişiler tarafından y

Mağdurların kimliğine bakmadan ekranlarda mağduriyetini anlatma imkanı veren Kudüs TV, önceki gün Cevzet Soysal'ın ailesini “Gündem Özel” programına konuk etti.

“Akıl almaz işkencelere maruz kaldım”

Programa telefonla bağlanan Cevzet Soysal'ın damadı Murat Güneş, kayınbabası Cevzet Soysal'ın akıbetini araştırırken olaydan bir ay sonra gece baskınıyla gözaltına alındığını, 21 gün boyunca akıl almaz işkencelere maruz kaldığını, daha sonra Kur’an öğretmenin önüne “örgüt adına” ibaresini konulmak suretiyle 12 yıl hapis cezasına çarptırıldığını kaydetti.

“Batman Çayı kenarında beni öldüreceklerdi”

Kendisine yapılan akıl almaz işkenceleri anlatmak istemediğini, anlattığında tekrar o anları yaşadığını söyleyen Güneş, gözaltından mahkemeye çıkarılmazdan birkaç gün önce polislerin kendisini öldürmek için Batman Çayı’nın kenarına götürüldüğünü belirterek, “Çok soğuk bir Aralık gecesinde beni dışarı çıkardılar. Hava çok soğuk olduğundan Polislerin üzerinde kaban vardı, benim üzerimde ise sadece iç çamaşırları vardı. O soğukta Batman’ın hemen yanında Batman Çayı kenarına götürdüler. Silahı kafama dayadılar, ‘Ya bizim istediğimiz bilgileri bize verirsin, ya da seni Kayınpederi’nin yanına göndeririz’ tehdidinde bulundular. Bunun üzerine kendilerine polise Kayınbabamın akıbetini size sorduk, fakat siz bizde değildir, gidin başınız belaya girer’ dediniz. Şimdi bana seni de onun yanına göndeririz diyorsunuz. Ben buradan anlıyorum ki; o esnada yani bir ay sonra kayınbabam öldürülmüştü. Onların söylediklerine dayanarak bunu söylüyorum” dedi.

“PKK ve Paralel Yapı aynı yerden emir alıyor”

İşkence yapıldığı yerleri filmlere konu olan Bizans zindanlarına benzeten Güneş, PKK’nin 90’lı yıllarda bölgedeki İslami Hassasiyet sahibi insanlara yaptığı, “Ya bize tabi olursunuz, ya buradan gidersiniz, ya da sizi öldürürüz” tehdidinde bulunduğunu ve o dönem Hizbullahi olarak bilinen insanlara savaş açtığını hatırlattı. O dönem PKK’nin boyunduruğuna boyun eğmeyen bir cami olduğunu aktaran Güneş, PKK’nin baskısını kabul etmeyerek bir duruş sergilediklerini söyledi.

 PKK’nin bu savaştan yenilgiyle çıktığını belirten Güneş, “PKK’nin 1994’deki yenilgisinden sonra, ben inanıyorum ki, şuanda ismini yeni öğrendiğimiz Paralel Yapı’nın polisleri, PKK’nin intikamını alıyorlardı bizden. Gözaltında işkencelerden cezaevine konularak yargısız infazlarla bizden onların intikamını alıyorlardı. İnanıyorum ki; PKK ile Paralel Yapı’nın kuyruğu arkada bir birine bağlıdır. Yani aynı yerden emir alıyorlar. Aynı kişiler tarafından yönetiliyorlar.” şeklinde çok çarpıcı iddialarda bulundu. (Hürseda Haber)