Kürt Müslümana Gavur Eziyeti !

Kürt Müslümana Gavur Eziyeti !

​Bir yusufi babası daha oğluna hasret bir şekilde ahirete göçtü

Pazartesi sabahı geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden babasının taziyesine ilk günden itibaren katılmak isteyen Yusufi Hasan Gündüz, güvenlik gerekçeleri nedeniyle taziyenin son gününde jandarma eşliğinde, eli kelepçeli şekilde babasının taziyesine katılabildi.

İslami çalışmalarından dolayı 2000 yılında cezaevine konulan yusufi Hasan Gündüz'ün babası geçtiğimiz pazartesi günü oğluna hasret bir şekilde vefat ederek yakınları tarafından Yeniköy Mezarlığına defnedildi.

İlk günden itibaren Hasan Gündüz'ün babasının taziyesine katılabilmesi yönündeki talepler, güvenlik gerekçesiyle ertelendiği belirtildi. Konuya ilişkin bilgi veren Yusufi Hasan Gündüz'ün ağabeyi Hacı Gündüz şunları söyledi:

"Kardeşim Hasan'ın babamızın taziyesine katılabilmesi için taziyenin ilk anından itibaren dilekçemizi verdik. Güvenlik gerekçesiyle geleceklerini bildirdiler ve saat 16.00'da gelip güvenlik tedbirlerini aldılar. Fakat o gün güvenlik gerekçesiyle Hasan'ı getirmediler. Avukata bildirdik. Avukatın savcılık makamı ile görüşmesi neticesinde Hasan'ın taziyeye gelmesini son güne ertelediler. Son gün saat 09.00'da gelmesi gerekirken 09.30'da eli kelepçeli, kolluk kuvvetlerinin kontrolü altında getirdiler. Cenaze sahibi olarak 3 gün cenazede bulunması gerekir iken ve buna kanunda da yeri olmasına rağmen son güne ertelenmesi kabul edilemez." dedi.

Kardeşinin tek suçunun camide Kur'an dersi vermek olduğuna dikkat çeken ağabey Gündüz, "Hasan'ın suçu Kur'an dersi vermekti. 2000 yılında camide yakalandığından bugüne kadar işkence, zulüm, il il dolaştırarak hem bize hem de Hasan'a eziyet ettiler." ifadelerini kullandı.

"Hac ibadetini tamamlayıp döndükten 10 gün sonra vefat etti"

Babasının yıllarca evlat acısı çektiğini söyleyen ağabey Gündüz, "Rahmetli babam 77 yaşındaydı. Kendisi 12 sene önce Hac vazifesinin ifa etmek üzere müracaatta bulundu. Listede bu sene ismi çıktı. Hac ibadetini tamamlayıp döndükten 10 gün sonra vefat etti. Rahmetliyi en çok düşündüren durumlardan biri de evlat acısıydı. 2 evladı cezaevindeydi. Bir tanesi 25 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye oldu, ikincisi olan Hasan 19 yıldır cezaevindedir. Babam o hasret ve üzüntüyü geçirdiği kalp krizi sonucu kendisi ile beraber mezara gömdü." şeklinde konuştu. (Ramazan Zeren-İLKHA)