Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Kurban

 

 

 


Kurban Bayramı'na kaç gün kaldı?
 

10 gün sonra bayram..
 
Bir ay önce, Suriye'deki trajedinin bitmesini bekliyorduk.
 
Bu arada önemli gelişmeler oldu.. Ama hâlâ kan akmaya devam ediyor.
 
Bir yandan da Esat için çember daralıyor ve Esat rejimi giderek daha da yalnızlaşı­yor.
 
Kasım ayı ile birlikte yağmurların başlamasıyla, insanlık dramının daha da derin­leşmesinden endişe ediliyor. Onun için bir an önce konunun çözülmesi gerekiyor. Ancak sorunun çözümünün önünde üç engel var: Türkiye'nin elini kolunu bağla­maya çalışan CHP, İran ve Rusya.
 
Türkiye, ABD ile işbirliği yapıyor diye suçlayanların kendileri, Esat rejimi ve Rusya ile aynı paralelde siyaset yapıyorlar.. Bunu yaparken de bu durumu hiç sorun etmiyorlar.
 
CHP artık sadece Ergenekon'un avukatı değil, aynı zamanda Esat rejiminin, İran ve Rusya'nın avukatı..
 
Türkiyeyi batı yandaşlığı ile suçlayanlar, nedense Suriyeyi ve İranı, Rusya yandaşlığı ile suçlamıyor­lar..
 
Son gensoru oylaması sırasında saflarını belli ettiler.
 
Türkiye, Suriye'den askeri anlamda ve terör yolu ile açık bir şekilde saldırıya maruz kalmışken CHP'nin izlediği politika düşündürücüdür.
 
CHP, iktidarı zor duruma düşürecek her işe evet demektedir..
 
Aslında bu politikası ile deşifre olmuş durumda.. Bu anlarda CHP, Türkiye'ye zarar verirken kendini de tüketiyor.
 
Geçen gün Çorum'daydım.. MTTB'nin düzenlediği bir konferansta konuşmacı idim. Çorum İlim Yayma Cemiyeti Başkanı avukat arkadaşla 12 Eylül darbe günlerinde yaşananları konuşuyorduk da, o günler­de yaşananlar gerçekten insanın kanını donduran türden şeylerdi. CHP - DSP çizgisinde siyaset yapan­ların yatacak yerleri yok.. Millet; Seyfi Oktay'ların, Sabih Kanadoğlu'ların, Moğultay'ların dönemini unutmadı. Son günlerde o dönemin tanıklarının Meclis'te anlattıkları hafızalarımızda yeniden canlanı­yor. Nuh Mete Yüksel'in dün yaşananları savunması, o günleri yaşayanlar için buruk bir tebessüme yol açıyor.
 
Bizim Hasan Karakaya ve Hasan Hüseyin Maden'in başından geçenler, Nuh Mete için utanç olarak ye­ter de artar bile.
 
Bu olaylar herkesin gözü önünde yaşandı. Hem de fütursuzca! "Biz yaptık, oldu" havasındaydılar. Kim­senin kendilerinden bunun hesabını soracağını düşünmediler. Çünki bu düzen onlara göre bin yıl süre­cekti..

Hakim, savcı, avukat, polis.. Emekli ve hâlâ görevi başındakiler.. Bildiklerini, duyduklarını; hukuk dışı konuları ilgili savcılara ve Meclis Araştırma Komisyonu'na göndermeye çağırıyorum.
 
Özellikle de avukat arkadaşlar bu konuda öncülük yapmalı. Avukatlar o dönemde çok şey yaşadı, gör­dü, duydu. "Darbeci baro" sıfatlamasının dışında kalan barolar avukatlara çağrı yaparak, o döneme iliş­kin bilgi, belge sahibi olanlar, tanıklıklarını paylaşmak isteyen hukuk adamlarının tanıklıklarını rapor­laştırarak Meclis komisyonuna ve ilgili savcılıklara gönderebilirler.
 
Bu dönemde yaşananlar aslında kim kimdir bilmek için eşsiz bir fırsat oldu.. Türkiye için çok pahalı bir süreç yaşıyoruz. Ama aynı şekilde çok değerli bir tecrübe de kazanıyoruz.
 
Esat rejimi giderken beraberinde dostlarını da sürükleyecek.
 
Bu arada, Türkiyeye gelen Suriyelilerin sayısı 100.000 i aştı. Bir başka gelişme daha oldu, Esat'ın asker­leri muhaliflerden canlarını kurtarmak için onlar da Türkiyeye sığınmaya başladılar.. Bu arada bayram süresince ateşkes olsun diye bir takım girişimler var. Bakalım ne olacak. Bayram sonrası final yaşana­cak sanırım..
 
Esat'la birlikte, onun dostlarından da kurtulacağız.
 
Kurban Bayramı inşallah Suriyeli kardeşlerimiz için de kurtuluş vesilesi olur.
 
En azından kış gelmeden Türkiye sınır bölgesinde, bir güvenlik koridoru oluşturulması gerek. Aksi hal­de Türkiye, ciddi bir göç dalgası ile karşı karşıya kalabilir. CHP'nin bu göç dalgası ve sınırımızda yaşan­ması muhtemel insanlık trajedisi ile ilgili bir önerisi var mi?
 
Suriye'de bugün yaşananlar sanırım en çok da İsrail'i memnun ediyordur. CHP'liler bu durum karşısın­da ne hissediyorlar acaba?
 
CHP'nin, AK Parti karşıtı söylemleri de en çok bu çevreleri memnun ediyor olsa gerek.
 
Ergenekoncular kanlı eylem planları ile Türkiye'yi Suriye yapmak istiyorlardı, ama başaramadılar. Şim­di CHP, onların bu mirasına sahip çıkarak Suriye rejimini destekliyor.

CHP'liler ne kadar isterlerse istesinler, Yazıcıoğlu'nun ifadesi ile "Türkiye, Suriye olmayacak"..
 
Selâm ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 1456 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar