Kur'an Dersi Verdiği için PKK’Katletti

Kur'an Dersi Verdiği için PKK’Katletti

Feyzullah Duruk henüz 31 yaşındaydı… Duruk, İslami bir hayat yaşadığı ve gençlere Kur'an dersi verdiği için 11 Ekim 1992 tarihinde PKK tarafından katledildi.

Feyzullah Duruk henüz 31 yaşındaydı… Duruk, İslami bir hayat yaşadığı ve gençlere Kur'an dersi verdiği için 11 Ekim 1992 tarihinde PKK tarafından katledildi. 

Şehadetinin üzerinden geçen 23 yılın ardından İLKHA'ya konuşan oğlu A.Kadir Duruk, babasının Kur'an dersi verdiği için PKK tarafından hedef alındığını arkadan düzenlenen silahlı saldırıyla katledildiğini söyledi.

Babası Feyzullah’ın 04 Mart 1961'de Irak’ın bir köyünde doğduğunu ifade eden A.Kadir Duruk, babasının doğumunun hemen ardından dedesi tarafından Şırnak’ın Silopi ilçesine yerleştiklerini söyledi.

Babasının ilkokulu bitirmesinin ardından 1977 yılında dedesinin Batman'ın Çamlıca Mahallesine yerleştiğini ifade eden Duruk, babasının eski sanayide yıkama-yağlama işi yaparak geçimini sağladığını ve kıt imkânlarla 5 çocuğuna baktığını kaydetti.

Yine bir gün işe giderken öğle saatlerinde 3 PKK’ci saldırgan tarafından arkasından defalarca ateş edilerek babasının katledildiğini sözlerine ekleyen A.Kadir Duruk, babasının İslam'a gönül verdiği için vurulduğunu dile getirdi.

“Kur’an dersi verdiği için PKK'ciler baskı yapardı”

Ninesinin anlattığına göre, babasının küçüklüğünden beri İslam’a bağlı biri olduğunu söyleyen Duruk, “Babamla sürekli yatsı namazlarında camiye giderdik. Babam 1992 yılında 3 PKK mensubu tarafından şehit edildi. Babam hayatını sürekli insanlara İslamiyet’i anlatarak geçirirdi. Zaman zaman babam Çamlıca Mahallesi’nden İpragaz Mahallesi’ne gelip camide insanlara ders verirdi, vaaz verirdi. Çevresi sürekli iyi insanlarla doluydu. Babam İslam’ı çok seviyordu. O yüzden evde çok sayıda dini kitapları vardı. Bize de 6 yaşında namaz kılmayı öğretti. O dönemin imkânsızlıklarına rağmen bizlerin para karşılığında Kur’an öğrenmemizi sağladı. Babam küçük yaşında bile İslam’a çok bağlı biriymiş. Çevresini ve çocukları çok severdi. Camide Kur’an dersi verdiği için babama zaman zaman PKK mensupları tarafından baskılar yapılırdı.” dedi.

“Babamızın yolunu takip edeceğiz”

İslami hassasiyetinden dolayı babasının katledildiğini vurgulayan Duruk, “Ben ve 5 kardeşim çocuk yaşta yetim kaldık. Babamın arkadaşları bizleri yalnız bırakmayıp, hep yardım ettiler. Babam şehit olduktan sonra epey sıkıntı çektik. Bizler PKK’ya hakkımızı helal etmiyoruz ve hiçbir zamanda etmeyeceğiz. Bizleri öldürerek yıldıramazlar. Müslümanca yaşadık ve inşallah Müslümanca da öleceğiz. Asla İslam yolunu bırakmayacağız. Babamızın yolunu takip edeceğiz.” diye konuştu.

Arkadaşının dilinden Feyzullah

Feyzullah’ın Allah’a teslim olmuş ve bütün benliğiyle İslami davay sarılmış bir insan olduğunu ifade eden Şehmus Emlük ise, “Şehit Feyzullah, cesaretliydi, cömertti ve çalışkandı. Her gittiği yerde İslam’ı insanlara anlatırdı. Kendisini de yetiştirir ve bol bol okurdu. Sürekli cebinde ayet ve hadisler taşır, onları ezberlerdi. Şehit Feyzullah, kendi ailesine çok bağlı biriydi. Çocuklarına karşı çok şefkatli ve merhametliydi. Şehit Feyzullah, cesaret bakımından gerçekten çok değerli kardeşimizdi. Samimiyeti gerçekten sonsuzdu. En fazla onda özendiğim konu, takvasıydı. Davaya samimiyetinden, fedakârlığından ve ihlasından dolayı Allah'u Teâlâ onu şehadetle mükâfatlandırdı. Onun cenazesini ben yıkadım ve hakikaten ölmediğini düşünüyordum. O kadar ki canlı gibi duruyordu. Eminim ki Allah-u Teâlâ onu şehadetle mükâfatlandırmış ve yerini inşallah şehitlerin arasına koymuştur

İLKHA