Kumpas İddialarına Bir Yenisi  Daha Eklendi

Kumpas İddialarına Bir Yenisi Daha Eklendi

Paralel yapının kurduğu kumpasın belgesi ortaya çıktı

Ankara eski Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’in tutuklanması için komplolar kurulduğunu ortaya atan bir belgeden dolayı iki polisin yargılandığı ‘sahte evrak’ davasında ‘Paralel yapı’nın belgesi ortaya çıktı. O dönem Özdemir’in özel kalem müdürü olan davanın sanığı Ömer Zeren, sahte olduğu öne sürülen ve paralel yapının nasıl kumpas kurduğunu anlatan “özel ileti belgesi”nin  gerçek olduğunun bilirkişilerce doğrulandığını söyledi. Orhan Özdemir, 2010 yılında “İhaleye fesat karıştırmak ve çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak”gerekçesiyle 4 ay tutuklu kaldıktan sonra beraat etti. Özdemir, savunmalarında iki istihbarat çalışanının soruşturmayı yürüten savcı Cemil Tuğtekin ile birlikte kendisine kumpas kurduğunu ve kumpasın nasıl kurulduğunun da “özel ileti” adlı bir belgeyle ortaya konulduğu iddia etmişti.

Nefesini bile dinliyoruz

2010’da İstihbarat Müdürü olan Muharrem Durmaz imzalı belgede Özdemir için “Makam odasına böcek yerleştirdik, nefesini dinliyoruz, hakkında deliller üretiyoruz” gibi ifadeler yer alıyor. Özdemir’in suçladığı iki istihbarat çalışanı ise belgenin ‘sahte’ olduğunu belirterek suç duyurusunda bulunmuştu. Bu gelişmelerin ardından o dönem Özdemir’in özel kalemi olan polis müdürü Ömer Zeren ve bir başka polis müdürü Murat Çetiner hakkında “Orhan Özdemir   davasını etkilemek amacıyla sahte  belge üretmek. Bu belgeyi Muharrem Durmaz’ın hazırladığını iddia etmek” iddiasıyla dava açıldı.

Savcının söylediğini biliyorum

Davanın Ankara 8’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmasında sanık polis Ömer Zeren, yargılandıkları belgenin o tarihte Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarattan   sorumlu Müdür Yardımcısı Muharrem Duraz tarafından hazırlandığının raporlarla tespit edildiğini söyledi. Özdemir hakkında dava açan savcı  Cemil Tuğtekin’in duyumlar üzerine hareket ederek, hiçbir taleplerini yerine getirmediğini belirten Zeren, “Ben de Savcı Tuğtekin’in, emniyet istihbarattaki yetkililere, ‘Orhan Özdemir’le ilgili hakimleri ayarladım, tutuklattıracağım, özel kalemini de halledeceğim’ dediğini duydum” diye konuştu. Son dönemde, Türkiye’de “paralel   yapı” tartışmalarının olduğunu hatırlatan Zeren, “Söz konusu belge, başka bir yerde taranmış ve komplo amaçlı bilgisayara yüklenmiştir. Taranan  belgelerle ilgili bilirkişi gereken tespi-ti yapmıştır. Bunu emniyetin ve yargının içindeki paralel yapı gerçekleştirmiştir” dedi. Mahkeme Orhan Özdemir’i tanık olarak dinleme kararı alarak duruşmayı erteledi.

Paralel yapının emniyet içindeki imamlarının şemasını biliyorum

Orhan Özdemir, emniyet içindeki paralel yapılanmaya karşı çıktığı için kendisine tuzak kurulduğunu anlattı. Özdemir, şöyle dedi: “Bunlar yüzyılın en büyük tehlikesi. İslam kimliği altında bunu yapıyorlar. Zamanında çok ikaz ettik ama bizi dinleyen olmadı. Ben ve 6 arkadaşım adli iftiralarla diskalife edildik. Hrant Dink ve Malatya cinayetlerine ben Emniyet müdürü olsaydım izin vermezdim. Sahte bilirkişi raporlarıyla beni tutuklattılar.

Cemaatin emir komutasına girmediğim için bunlar başıma geldi

Bu konularla ilgili HSYK değişince ve bunların yaptıkları incelendiğinde elimdeki tüm belge ve bilgileri sunacağım. Eskiden şikayetlerimiz HSYK’dan dönüyordu. Mücadele edemiyorduk. Biz o dönem cemaatin emir komutasına girmediğimiz için başımıza bunlar geldi. Düzmece belgelerle operasyon yapılmasına izin vermediğimiz için mağdur edildik. Bunların emniyetteki imamlarını şema şeklinde biliyoruz. Bir adli soruşturma başladığında hepsini ilgili makamlara sunacağız.” Orhan Özdemir’in kendisine kumpas kurmakla suçladığı Şu an Gebze Başsavcıvekili olan Cemil Tuğtekin, 2008’de Gülen hakkında, “Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeniortadan kaldırmaya veya değiştirmeye teşebbüs etme” suçu kapsamında yürütülen soruşturmada, “Kovuşturmaya yer olmadığına” karar verdi.

Sahte belge, dinleme tehdit ve santaj

Davaya konu olan ve bilirkişilerce “hiçbir eklemeye veya teknik oynamaya maruz kalmayan ve Muharrem Durmaz’a ait olduğu” belirlenen “Özel ileti” belgesinin içeriği şöyle: “Değerli savcım. Geçen hafta hakim arkadaş aradı. Bir araya geldiğimizde, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’le ilgili evrak üretilmesi için bazı stratejiler üzerine tartıştık.  Kayseri’ye donanımlı bir ekip gönderdim. Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düşmesi olayıyla ilgili illerin istihbarat şube müdürlerine baskı yapıp, Orhan Özdemir hakkında aleyhte ifade vermeye ikna ettik. Konu gündeme geldiğinde plan kusursuz işletilecektir. Emniyet Müdürü’nün özel kalemindeki arkadaşlarımız, makam odasına gerekli faydalı böcekleri yerleştirdi. Emniyet Müdürü’nün nefesini takip ediyoruz. Bu kayıtları yeri geldiğinde internete servis etmeyi planlıyoruz. ...özel yetkili konuştuğumuz hakim ve savcıların röntgenini çektik. Büyük bir açığını bulduk. Sözümüzden çıkamaz. Adalet Müsteşarı’nın da zaten Paris’teki kadın ilişkileri elimizde.”