"Kumara Bulaşmış 14 Milyon İnsan Var"

"Kumara Bulaşmış 14 Milyon İnsan Var"

Temiz Toplum Derneği Başkanı Ay: Ülkemizde kumara bulaşmış 14 milyon insan var

 

Toplumdaki olumsuzluklarla mücadele eden Temiz Toplum Derneği’nden “şans oyunları” açıklaması geldi. 

Derneğin Genel Başkanı Bilal Ay, “Ülkemizde kumar yasak. Ancak şans oyunları adı konulan kumar maalesef serbest. Yaptığımız araştırmalar neticesinde şans oyunları adı altındaki kumarı ülkemizde yaklaşık 14 milyon kişinin oynadığını öngörüyoruz. Bu çok ciddî bir rakam” şeklinde konuştu.

GENÇLERİMİZ VE FELÂKET

Bu oyunları büyük bir felâket olarak gördüklerini ifade eden Ay, “Bu oyunlara başlama yaşı maalesef ki 18’in çok altında. Örneğin bir oyunu oynayanların yüzde 60’ını 18-25 yaş grubundaki gençlerimiz oluşturuyor. Bu oyunlar ayrıca bağımlılıkta yapıyor ve pek bilinmese de intihara bile sürükleyebiliyor” diye konuştu.

“KUMAR” CEBİMİZDE!

Bu oyunları oynamanın çok kolay olduğuna da dikkatleri çeken Bilal Ay, “Bu oyunların oynanabileceği binlerce bayi var. Yetmiyor bunlar için mobil bayiler var. O da yetmiyor, kumar cep telefonlarımıza kadar girmiş oralardan da oynanıyor. Yurtdışında bu oyunların bağımlılık yapmaması için önlemler var, ancak ülkemizde maalesef bu yok” ifadelerini kullandı.

TEDBİRLER ALINMALI

Bu sahanın başıboş bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Bilal Ay, “Hutbelerde, okullarda, kamu spotu olarak ekranlarda bu oyunun kumar olduğu işlenmeli, gazete ve televizyonlarda bunların reklâmlarına asla izin verilmemeli, bu oyunları oynamak için TC kimlik numarası şartı konulmalı ve oynayan kişilere limitler konularak denetimle oynanması sağlanmalı. Ailelerde bu hususta gerekli hassasiyeti göstermeli. Çocuklarının yapılarına göre, onları asla dışlamadan, işi inada dökmeden tedbirler almalı” diyerek sözlerini tamamladı.