"Kullanıcılarımın Mahremiyetini Sattım"

"Kullanıcılarımın Mahremiyetini Sattım"

WhatsApp'ın kurucularından Brian Acton, şirketi 2014'te Facebook'a satma kararı hakkında konuştu. Acton, "Kullanıcılarımın gizliliğini sattım. Her gün bununla yaşıyorum" diyerek pişman olduğunu anlattı.

WhatsApp’ın kurucularından Brian Acton, şirketini Facebook’a sattıktan sonra neden ayrıldığını anlattı. Acton “Kullanıcılarımın mahremiyetini sattım… Her gün bu durumun ağırlığıyla yaşıyorum” dedi.

Forbes dergisine konuşan Acton, Facebook’un 2014’te satın aldığı WhatsApp üzerinden nasıl para kazanacağına dair planları konusunda anlaşmazlık yaşadıklarını söyledi. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ile diğer yöneticilerin WhatsApp’a reklam almak istediğini ve iş analizi araçları satmak istediğini, kendisinin ise bunu kabul etmediğini anlattı.

Duvar’ın aktardığına göre Acton, “Nihayetinde şirketimi sattım. Kullanıcılarımın mahremiyetini daha büyük bir çıkar uğruna sattım. Bir karar ve taviz verdim. Her gün bununla yaşıyorum” dedi. WhatsApp’ı 2009 yılında Jan Koum ile birlikte kuran Acton, şirketin 2014’te Facebook’a 19 milyar dolara satılması sonrası geçen yıl istifa etmişti.

Acton, bu yılın başında patlak veren Cambridge Analytica skandalına tepki olarak Twitter’da başlatılan “Facebook’u Sil” (#deleteFacebook) kampanyasına “Vakti geldi” diyerek destek vermişti.

 

islamianaliz