Kulislerde Konuşulan  Melih Gökçek  İddiası

Kulislerde Konuşulan Melih Gökçek İddiası

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısından bu yana geçen 5 gün içerisinde, istifası istenen belediye başkanlarıyla ilgili Ankara’da müthiş bir görüşme ve telefon trafiği yaşanıyor.

 

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısından bu yana geçen 5 gün içerisinde, istifası istenen belediye başkanlarıyla ilgili Ankara’da müthiş bir görüşme ve telefon trafiği yaşanıyor. Adının listede olup olmadığını öğrenmeye çalışan belediye başkanlarının gece yarılarına kadar parti yöneticisi aradığı öğrenildi. En büyük tartışma ise İstanbul’dan sonra Ankara için yaşandı. Listedeki 5 isimden birinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olduğu iddiaları üzerine hareketli saatler yaşandı.

 
LİSTEDEN ÇIKARILDI İDDİASI

AK Parti kulislerinde Ankara’nın da listede olduğu iddiaları üzerine, Cumhurbaşkanlığı ve genel merkez yönetimiyle yapılan görüşmelerden sonra, “Yeniden aday olmayacağını açıklaması, siyasi tartışmalardan uzak durması ve belediye yönetimine ilişkin uyarıları dikkate alması” durumunda, istifa talebinin askıya alındığı ileri sürüldü. Belediye kanadı ise Ankara’nın listeye hiç girmediğini, buna ilişkin açıklamayı da Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın yapacağı bilgisini paylaştı. Dün partinin grup toplantısının bitiminden hemen sonra Ünal, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Melih Gökçek’e dönük, şu ana kadar istifasının istendiğine dair haberlerin hiçbirisi gerçeği yansıtmamaktadır” dedi. (Hürriyet)