KÜFÜR TEK MİLLETTİR

KÜFÜR TEK MİLLETTİR

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Beyaz Saray’da İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman ile görüşmesine ilişkin olarak Amerika’nın İsrail’in güvenliğinin korunması karşısındaki sorumluluğunun aralıksız devam edeceğini belirtti.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, resmi ziyaret kapsamında ilk kez ABD’ye geldi. Lieberman, mevkidaşı Jim Mattis ile görüşmenin yanı sıra ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile de görüştü.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, görüşmede bölgedeki durum ile Suriye krizinin ele alındığı ve iki ülke arasındaki güvenlik ilişkileri konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu bilgisi paylaşıldı.

Pence ve Lieberman’ın, İran ve bu ülkenin desteklediği grupların İsrail’e tehdit oluşturduğuna değinilen açıklamada, bu konuda ABD ile İsrail’in ortak tehditlerle mücadele edeceği konusunda mutabık kaldığı ifade edildi.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis de, ülkeyi ziyaret eden İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman ile görüştü.

Görüşme sonrası ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan yazılı açıklamada, iki bakanın ABD-İsrail savunma ilişkilerini ele aldığı bildirildi.

​Lieberman’ın savunma bakanı olduktan sonra Washington’a yaptığı ilk ziyaret olduğu hatırlatılan açıklamada, Mattis’in mevkidaşına, ABD’nin ‘İsrail’in güvenliği ve nitelikli askeri vaatlerine bağlığını’ yinelediği duyuruldu.