Kudüs’te Feda Eylemi

Kudüs’te Feda Eylemi

Kudüs kentinde dün sabah (9 Ekim Pazar) gerçekleştirilen silahlı eylemde iki siyonist işgal polisi öldü,

Kudüs kentinde dün sabah (9 Ekim Pazar) gerçekleştirilen silahlı eylemde iki siyonist işgal polisi öldü, 1'i ağır 6 işgal polisi de yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, eylemi gerçekleştiren gencin şehit olduğunu duyurdu.

Mossad'a yakınlığıyla bilinen siyonist Walla sitesi, özel kuvvetler mensubu iki polisin Kudüs'te açılan ateş sonucu öldüğünü yazdı.

Görgü tanıklarına ve işgal medyasına göre eylemi gerçekleştiren genç kullandığı otomobille ilerlerken bir yandan da işgal polislerine ve Yahudi yerleşimcilere ateş açtı.

İşgal televizyonu 10'uncu kanalı, polis merkezi yakınlarında ateş açan eylemcinin daha sonra başka bir bölgeye geçtiğini ve polislerle çatışmaya devam ettiğini, iki polisin öldüğünün açıklandığını bildirdi.

Haberde, yaralılardan birinin durumunun ağır ve beşinin yarasının ise orta derecede olduğu belirtilirken, eylemci gencin M-16 otomatik silah ile el bombası taşıdığı kaydedildi.

İşgal mahkemesi basına eylemle ilgili yayın yasağı getirirken bölgede tramvay seferlerinin durdurulduğu ifade edildi.

Hamas tebrik etti

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Kudüs kentinde dün gerçekleştirilen eylemi "kahramanca" olarak niteleyerek, eylemi gerçekleştiren Misbah Ebu Subeyh'in Hamas üyesi olduğunu açıkladı.

Hamas Hareketi sözcülerinden Fevzi Burhum, dün (9 Ekim Pazar) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Kudüs eyleminin işgalcilerin Filistin halkına yönelik cinayetlerine ve kutsal değerlerini hedef alan ihlallerine doğal bir misilleme olduğu, intifadanın devam ettiğini gösterdiği ifade edildi.

 

Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi (المركز الفلسطيني للاعلام)