Kudüs'te Bayram Namazı Tek Mescid'de Kılınacak

Kudüs'te Bayram Namazı Tek Mescid'de Kılınacak

İşgalcilerin Mescid-i Aksa’yı kapatma girişimine karşı Kudüs’te Bayram Namazı Sadece Mescid-i Aksa’da Kılınacak


Kudüs’teki İslami heyetler, işgalcilerin Mescid-i Aksa’da bayram namazını yasaklama girişimlerine karşı bayram sabahı kentteki tüm camilerin kapatılarak sadece Mescid-i Aksa’da bayram namazı kılınması kararı aldı.

Kudüs ve Filistin Diyarı Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, Pazar günü bayram namazının Mescid-i Aksa’da 06:30 yerine 07:30’da kılınacağını açıkladı.
Şeyh Hüseyin, bugün (9 Ağustos Cuma) Mescid-i Aksa’da verdiği Cuma hutbesinde Filistinlilerden bayramın ilk günü Mescid-i Aksa’ya gelmelerini istedi.
Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme planları konusunda uyarıda bulunan Hüseyin, Mescid-i Aksa’nın sadece Müslümanlara ait olduğunu, müzakere ve pazarlık konusu yapılamayacağını belirtti.


Yüksek İslami Heyet, Vakıflar ve İslami İşler Konseyi ile Kudüs Fetva Kurulu bu sabah (9 Ağustos Cuma) erken saatlerde yayınladıkları ortak bildiride, Kurban Bayramı’nın ilk günü sabahı Kudüs’teki tüm camilerin kapatılacağını ve bayram namazının sadece Mescid-i Aksa’da kılınacağını açıkladı.
Bildiride, kararın bayram sabahı Mescid-i Aksa’yı kapatma girişimine karşı alındığı belirtildi ve işgal polisinin Pazar sabahı Yahudi yerleşimcilerin baskınına izin verip vermeme konusunda durum değerlendirmesi yaparak karar vereceği açıklaması hatırlatıldı.
Bildiride ayrıca Kudüs’teki imamlardan kararı bugün Cuma hutbelerinde cemaatlerine duyurmaları talep edildi.
Kudüslü heyetler, bayram günü tüm kent halkının tek yürek halinde Yahudi yerleşimcilerin baskın girişimine karşı duracağını ve Mescid-i Aksa’da nöbet tutacağını söyledi.
İşgal rejiminin Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekan olarak bölme girişimine tüm güçleriyle karşı koyacaklarını belirten heyetler, Filistinlilerden Kurban Bayramı’nın ilk günü Kudüs’e akın etmelerini istedi.
Bildiride ayrıca bayramın ilk günü Mescid-i Aksa’yı boş bırakmamak için kurban kesiminin bayramın ikinci gününe bırakılabileceği kaydedildi.
Fanatik Yahudi cemaatlerinden oluşan Heykel Örgütleri Birliği, işgal hükümetinden Kurban Bayramı’nın ilk günü Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemelerine izin vermesini ve gerekirse Mescid-i Aksa’yı o gün Müslümanlara kapatmasını istemişti.

fiem