Kudüslü Esir Eymen, Zindan Hayatında 22. Yılına Girdi

Kudüslü Esir Eymen, Zindan Hayatında 22. Yılına Girdi

Filistinli Esirleri Araştırma Merkezi, Kudüslü esir Eymen Abdulmecit Sedr’in

Filistinli Esirleri Araştırma Merkezi, Kudüslü esir Eymen Abdulmecit Sedr’in (49) bugün itibariyle Siyonist işgal rejimi zindanlarında 21 yılı geride bıraktığını ve yirmi ikinci yılına girdiğini belirterek, Eymen’in eski esirlerden biri olduğunu ifade etti.
 Araştırma Merkezi yayınladığı açıklamada Sedr’in 13 Mayıs 1995 yılında Gazze’den dönerken Erez kapısında gözaltına alındığını, El-Meskubiye merkezinde 5 ay sorguya tabi tutulduğunu, işgalcinin kendisini en tehlikeli kişilerden biri kabul ettiğinden gelecek eylemlerle ilgili bilgisi olduğunu düşünerek her türlü işkenceyi uyguladığını kaydetti.
 Açıklamada ayrıca, işgalcinin kendisini Kassam Tugaylarına mensup olmak, istişhad eylemi yapanları eylem noktalarına taşımak, Hamas liderleri yanında başta Yahya Ayyaş ve Muhammed Dayf olmak üzere Kassam komutanlarıyla görüşmek için Gazze’ye birkaç kez gitmekle suçlayarak müebbet hapis yanında 20 yıl ceza verdiği, daha sonra zindanda iken yeni suçlamalarda bulunarak cezasını 5 yıl daha artırdığı hatırlatıldı.
 Esir Eymen Abdulmecit Sedr evli ve bir çocuk babasıdır. Tutuklandığında en küçük çocuğu 4 aylıktı ve şu anda 21 yaşında. Evi Kudüs’ün Ebu Dis köyünde bulunmaktadır. Tutuklandığında evi işgal güçleri tarafından betonla doldurularak kullanılamaz hale getirildi.
 2011 yılında Hamas ile işgal rejimi arasında varılan esir takasında Hamas’ın hazırladığı serbest bırakılacak esirler listesindeydi. Ancak en tehlikeli esirlerden biri olduğu iddiasıyla işgal rejimi onu listeye almamakta direndi ve serbest bırakmaya yanaşmadı.
 Kaynak : FİEM