Kudüs'e Uzanmış Eli İsanbul'a Uzanmış Sayarız

Kudüs'e Uzanmış Eli İsanbul'a Uzanmış Sayarız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yalova'daki 90. Yıl Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Yalova 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yalova'daki 90. Yıl Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Yalova 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak bir konuşma yaptı.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

YÜKSEKOVA ve CİZRE AÇIKLAMASI

Şırnak'ta il yapılabilecek yer Cizre'dir dedim. Terörle mücadelede de en ideal yer orasıdır. Hakkari için de Yüksekova'dır dedim. İnşallah yapacağız.

KILIÇDAROĞLU'NA: HESABINI VERECEKSİN

Karşımızda öyle bir ana muhalefet var ki yeni adıyla resmen bir ana ihanet. 'Man kafa' kime deriz biliyorsunuz değil mi? Siz anlıyorsunuz zaten. Man Adası'ndan aklıma geldi. Ey Kılıçdaroğlu sen SSK Genel Müdürlüğü yaptığın dönemde hastanelerin hali neydi? Avuç dolusu sahte evraklar sallamakla sen Erdoğan ve ailesine leke süremezsin. Böyle avuç dolusu sahte evraklar sallamakla sen kalkıp da Tayyip Erdoğan'a, ailesine leke süremezsin, yargıda hesabını vereceksin. Atacağı iftiraların boynuna nasıl dolanacağını görecek. Ülkemizi Avrupa'nın en büyük tarımsal ihracatçısı haline getirdik. İstanbul'da dünyanın en büyük havalimanını inşa ediyoruz.

KUDÜS AÇIKLAMALARI

Bizim 'Suriye'de zulüm varsa banane' deme hakkımız yok. Filistinli kardeşlerimizin yardımına gittiğimizde birilerinin ayağına basıyor, rahatsız ediyoruz. İsrail istemiyor diye Filistin'in, Kudüs'ün hakkını savunmaktan vazgeçmeyeceğiz" diyen Erdoğan, "Amerika'nın başka hesapları var diye Suriye'de bir terör devleti kurulmasına izin vermeyeceğiz. Irak'ın mezhep ve köken temelli bölünmesine seyirci kalmayacağız. AB'nin, NATO'nun, bir başka gücün ülkemizi ve milletimizi istiskal anlamına gelecek tavırlarına asla seyirci ve sessiz kalmayacağız. 

Kudüs'e uzanan her eli İstanbul'a uzanmış sayarız. Dün Bosna'da nasıl kardeşlerimizin yanında yer aldıysak, dün Kafkasya'daki kardeşlerimizin mücadelesine nasıl destek verdiysek, dün dünyanın her köşesindeki kardeşimizi nasıl yalnız bırakmadıysak, bugün de çok daha güçlü ve kararlı bir şekilde bunu yapıyoruz ve yapacağız. Ecdadımızın bize emaneti olan bu vakur duruştan asla vazgeçmeyeceğiz. Türkiye'nin Kudüs meselesinde aldığı tavır gayet açık ve nettir. Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımak İsrail'i ödüllendirmek anlamına gelir. İsrail için ben 'devlet terörü estiren bir ülke' diyorum. Ey Trump sen İsrail'in estirdiği devlet terörünü görmüyor musun? Biz sonuna kadar hakkı haykırmaya, söylemeye devam edeceğiz. Biz sadece kendimiz için değil BM çatısı altındaki tüm ülkeler için çağrı yapıyoruz. Dünya beşten büyüktür sözümüzü her zaman söyleyeceğiz.