Kudüs'den Bir Direniş Hikayesi: Siyonistler 24 Milyon Dolar Verdi, Yine de Satmadı

Kudüs'den Bir Direniş Hikayesi: Siyonistler 24 Milyon Dolar Verdi, Yine de Satmadı

Tüm zulümlere rağmen Kudüs'e muhafızlık etmekte kararlı olan İmad İshak Ebu Hadice...

İşgal altındaki Kudüs’ün en hassas, en stratejik ve Siyonistler açısından en kutsal mekanına yakın olan Es-Silsile Kapısı mahallesinde, Burak Duvarına sadece 3 metre mesafede bulunan küçük bir dükkanda kalıyor Kudüslü muhafız İmad İshak Ebu Hadice (54).

Filistin Enformasyon Merkezi'ne hikayesini anlatan Ebu Hadice şunları söylüyor:

“Es-Silsile Kapısı mahallesinde doğdum, burada büyüdüm ve burada oynadım. Beni buraya bağlayan güçlü bağlar var. Dedemden babama miras kalan ve babamın 1940’ten beri işlettiği küçük bir dükkânı işletiyorum. Babam yaşlandı, saçları ağardı, zayıfladı, gücü tükendi. Yıllardır artan borçlara rağmen dükkanın kapalı kalmasına izin vermedi.

Ben Ramallah şehrinde kıyafet dükkânı işletiyordum. Babamın önerisi üzerine oradaki işi bırakıp buraya geldim ve burada nöbet tutmaya karar verdim. Onun için önce Kudüs’ün eski bölgesinde Mescidi Aksa’ya yakın yerde küçük bir ev kiraladım. Burada ikamet edenlerin çoğu Siyonist olduğundan bizden alış veriş yapmıyorlar. O nedenle yılların biriken borcu var. Burası tüm zorluklara rağmen ayakta kalmaya çalışan yerlerden biri. Burası sürekli Siyonistlerin baskısı altında. Çünkü Filistinlilerin burada kalmasını istemiyorlar.”

Büyük bir borç altına girmesine rağmen nasıl bir sınav geçirdiğini de anlatan Ebu Hadice şunları söyledi:

“Bir gün gece saat 03 civarında üç Siyonist geldi ve bana bu küçük yeri satmam karşılığında 24 milyon dolar para vereceklerini söylediler. Karar verip bazı evrakları imzaladığımda kısa bir süre içinde parayı getireceklerini belirttiler. Sert bir şekilde onları kovmam üzerine biri bana üzerinde isim ve adres olan bir kartviziti uzatarak 'kararında bir değişiklik olursa benimle iletişime geçersin' deyip gittiler.”

Başka bir gün ise yine silahlı birkaç Siyonistin içeri girip küfürler ettiklerini ve dışarı çıkmasını istediklerini, tartışmaların büyümesi üzerine işgal polisinin gelip kendisini tutukladığını söyledi.

Ebu Hadice gördüğü baskı, tehdit ve zulümleri anlattıktan sonra ne olursa olsun burayı terk etmeyeceğini söyledi.  

 

fiem