Kudüs'de Sıcak Çatışmalar

Kudüs'de Sıcak Çatışmalar

Kudüs'den gelişmeleri dakika dakika tevhidhaber'den takip edebilirsiniz...

Siyonist işgalcinin Mescidi Aksa'yı hedef alan provokatif uygulamalarına ve yasaklamalarına karşı Filistin halkı da bu kutsal mabede sahip çıkma amacıyla bugün Cuma namazı sonrasında meydanlara çıktı. Kudüs'te, Batı Yaka'da ve Gazze'de pek çok yerde Cuma namazı sonrasında Mescidi Aksa'ya destek ve işgal rejiminin yasaklamalarına tepki amacıyla gösteriler düzenlendi.

İşgal güçleri gösterilere yer yer müdahalede bulundular ve bu müdahaleleri göstericilerle aralarında çatışmalar yaşanmasında neden oldu. İşgalcilerin müdahalelerinde şiddete başvurmaları sebebiyle göstericilerden yaralananlar oldu.

Olaylarla ilgili olarak Filistin Enformasyon Merkezi'nin edindiği bilgilere göre Kudüs'te farklı yerlerde protesto gösterileri düzenlendi. Cuma namazı öncesinde Mescidi Aksa civarında toplanan gençlerin, işgal güçlerinin yaş sınırlaması uygulamasına binaen oluşturdukları polis barikatlarını aşarak Mescidi Aksa'ya girmek istemesi üzerine işgalciler gençlere karşı şiddete başvurarak girmelerini engelledi.

Mescidi Aksa çevresinde işgal güçlerine karşı protesto eylemi Cuma namazı sonrasında da devam etti. Cuma sonrasında Cuma namazlarını civardaki camilerde kılan gençler Mescidi Aksa etrafında toplanarak destek eylemine katıldılar. Gençler Cuma namazı sonrasındaki eylemlerine gaz bombalarıyla ve lastik mermilerle müdahale eden işgal güçlerine taşlarla ve molotof kokteylleriyle karşılık verdiler. İşgalcilerin saldırılarının göstericiler arasında yaralanmalara neden olduğu bildirildi.

Mescidi Aksa'ya destek için meydanlara çıkan kalabalıklar Batı Yaka'nın değişik şehirlerinde ve Gazze'de de büyük gösteriler düzenlediler.

 

Fiem