Kudüs'de Çatışmalar: 10 Filistinli Yaralandı

Kudüs'de Çatışmalar: 10 Filistinli Yaralandı

Kudüs'ün Kuzeyindeki Çatışmalarda 10 Filistinli Yaralandı...

Kudüs kentinin kuzeyindeki Kalendiya kontrol noktası önünde işgal güçleriyle Filistinliler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ve ikisi gerçek mermiyle olmak üzere on göstericinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi Ramallah muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kalendiya kontrol noktası önünde başlayan çatışmalar Kalendiya Havaalanı pistine ve ırkçı ayrım duvarına kadar uzandı.

İşgal güçlerinin göstericileri dağıtmak amacıyla yoğun bir şekilde gerçek mermi kullandığını ifade eden Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, öfkeli göstericilerin de işgal güçlerine taş, molotof kokteyli ve havai fişek attığını söyledi.

Çatışmaların dün akşam Kudüs kentinde Filistinli bir gencin otomobiliyle tramvay durağında bekleyen Yahudi yerleşimcilerin arasına dalması ve bazıları ağır dokuz yerleşimcinin yaralanması, Filistinli gencin ise işgal güçlerince şehit edilmesi üzerine patlak verdiği, Kudüs'ün tüm mahallelerine ve ırkçı ayrım duvarı dışında kalan banliyölerine yayıldığı ifade edildi.

Ramallah'taki hastane kaynakları, işgal güçleriyle yaşanan çatışmalar sırasında gerçek mermiyle yaralanan iki Filistinlinin kentteki Filistin Sağlık Merkezi'ne getirildiğini ve tedavilerinin sürdüğünü açıkladı.

 

fiem