Kudüs'de Bir Yahudi Bıçaklandı

Kudüs'de Bir Yahudi Bıçaklandı

Kudüs'de Bir Yahudi Yerleşimci Filistinli Bir Genç Tarafından Bıçaklandı

İşgal altındaki Kudüs kentinin El-Enbiya Caddesi'nde dün akşam (11 Ocak Cumartesi) Yahudi yerleşimcilerden biri boynundan bıçaklandı. İşgal rejimi kaynakları saldırıyı bir Filistinlinin gerçekleştirdiğini öne sürdü.

İşgal polisi, saldırıya maruz kalan Siyonist gencin kesici bir aletle boynundan yaralandığını ve yarasının hafif ile orta derece arasında olduğunu söyledi. Eylemi gerçekleştirenin Filistinli olduğunu ve olay yerinden kaçmayı başardığını iddia eden işgal polisi, soruşturma kapsamında Filistinli bazı gençleri gözaltına aldı.

İşgal polisi sözcüsü, ilk yardım ekiplerinin saldırıya uğrayan Yahudi yerleşimciye olay yerinde müdahale ettiğini ve yaralının daha sonra hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Bu arada, işgal polisinin saldırıyla ilgili soruşma açtığı ve zanlıyı yakalamak için geniş çaplı arama başlattığı ifade edildi.

Filistinlilerin son dönemde işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik gerçekleştirdiği bireysel eylemlerde artış gözlenirken, işgal güçleri engellemekte aciz kaldığı bu tür eylemlerin daha da yaygınlaşmasından korkuyor. (Fiem)