Kudüs Müftüsünden Mescidi Aksa Uyarısı

Kudüs Müftüsünden Mescidi Aksa Uyarısı

Kudüs ve Filistin Diyarı Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin işgalcinin zaman ve mekân olarak Mescidi Aksa’yı bölme planları konusunda uyardı.

Bugün verdiği Cuma hutbesinde konuya değinen Şeyh Muhammed Hüseyin, işgalcinin kirli planlarını engellemek için Mescidi Aksa’da nöbet tutmak, sürekli bulunmak, yalnız bırakmamak ve beş vakit namaz kılmak için burayı kast etmek gerektiğini söyledi.

Mescidi Aksa’nın Müslümanların olduğunu, başkasının buna ortak olamayacağına dikkat çeken Kudüs Müftüsü “bu ülkedeki Müslüman nesil bu mübarek topraklara kindarların ve hainlerin yaptıkları her türlü oyun ve entrikaya rağmen gelmeye devam edecek ve onların planlarını başarısız kılacaktır. Çünkü Allah Teâlâ yedi göğün üzerinden bu caminin İslamiliğini onaylamış ve kabul etmiştir” dedi.

İşgalcinin hedefindeki Müslümanlara ait olan Babu’r-Rahme Mezarlığına da değinen Kudüs müftüsü şu bilgileri verdi: “Babu’r-Rahme Mezarlığı tarihi bir kabristandır. İçinde Ubade b. Samit, Şeddad b. Evs gibi sahabe ile birçok alim ve şehit bulunmaktadır. Dolayısıyla burası Müslümanlar için önemli bir yerdir. İkincisi burası mezarlık olduğu için hürmeti vardır. Ona dokunmak çok tehlikeli ve risklidir. İslami Evkaf dışında kimse buraya dokunma yetkisine sahip değildir, buraya dokunmak İslami mukaddes mekânlara dokunmaktır.”

Bütün dünyaya çağrıda bulunan Kudüs Müftüsü, işgalciyi Kudüs’ün kimliğini değiştirme emellerinden vazgeçirmelerini, işgalcinin zulmü altında inleyen kutsal mekânları kurtarmak için de harekete geçilmesini istedi. 

 

 

Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi