Kudüs karla daha da güzelleşti-FOTO

Kudüs karla daha da güzelleşti-FOTO

Kar yağışı mübarek şehir Kudüs'te muhteşem görüntülere neden olurken; kentte toplu ulaşımı ve esnafı olumsuz etkiledi

Kudüs'te dünden beri devam eden yoğun kar yağışı kentte hayatı durma noktasına getirdi. Şehirde toplu taşıma araçları çalışmazken, esnaf kar nedeniyle dükkanlarını açamadı, okullar tatil edildi.
Son 30 yılın en ağır kışının yaşandığı Kudüs'te kar kalınlığı yarım metreye ulaştı. Şiddetli kar yağışı nedeniyle kentte esnaf dükkanlarını açamadı, tramvay ve otobüs seferleri aksadı. Okulların tatil ediliği kentte, fırtına ve kar nedeniyle yıkılan çok sayıda ağaç yollara savruldu. 
Kudüs Belediyesi, karla kaplı yolları açmakta yetersiz kalırken, kentte sık sık elektrik kesintileri de yaşanıyor.
Kudüs Belediye Başkanı Nir Barakat'ın daha önce "kar yağışına hazırlıklıyız" açıklamasına karşın belediye ekipleri, greyderlerle şehir içindeki yolları açmakta yetersiz kaldı. Barakat, yapılan eleştiriler için "Hiç görmediğimiz bir kar fırtınasıyla karşı karşıyayız” demekle yetindi. Çalışmalarda yetersiz kalan belediye, kar temizleme faaliyetleri için İsrail ordusundan yardım istedi.   
Kar yağışı nedeniyle kapanan Doğu Kudüs'ü Ramallah bağlayan çift yönlü köprü de halen açılamadı. İsrail Emniyet Sözcüsü Micky Rosenfeld de yaptığı açıklamada, dünden beri vatandaşlardan yaklaşık 10 bin acil yardım çağrısı aldıklarını bildirdi.
Öte yandan çok sayıda Filistinli, toplu taşıma araçlarının çalışmamasına rağmen yürüyerek Mescidi Aksa’ya gidip cuma namazını kıldı. Bazı Filistinlilerin, Mescid-i Aksa avlusunda kar üstünde namaz kıldıkları görüldü.
 
 
Kudüs karla daha da güzelleşti-FOTO