Kudüs İntifadası’nın Bilançosu

Kudüs İntifadası’nın Bilançosu

Filistin Sağlık Bakanlığı, Ekim ayının başından bu yana İşgal güçlerinin Gazze ve Batı Şeria’ya saldırıları sonucunda, 71 Filistinlinin şehit ...

Filistin Sağlık Bakanlığı, Ekim ayının başından bu yana İşgal güçlerinin Gazze ve Batı Şeria’ya saldırıları sonucunda, 71 Filistinlinin şehit olduğunu 2130’dan fazla Filistinlinin de yaralandığını belirtti. Şehit olan Filistinlilerden 53’ünün Batı Şeria’da, 17’sinin Gazze’de, birinin ise Negev bölgesinde olduğu ifade edildi.

Şehitlerden 18’inin çocuk birisinin de hamile bir bayan olduğuna işaret edilen açıklamada, şehitlerin % 21’inin çocuk olduğuna dikkat çekildi.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, Batı Şeria ve Gazze’deki yaralılardan 971’inin gerçek mermi, 930’unun ise plastik mermiyle yaralandığını belirterek, 220 Filistinlinin de işgal güçleri ve yerleşimcilerin şiddetli saldırısı sonucu, kırık ve yanıklarla yaralandığını aktardı.

İsrail’in Kudüs İntifadası Bilançosu: 11 Ölü 120’den Fazla Yaralı

İsrail medyası, bir buçuk aydır Filistinlilerle yaşanan çatışmalarda 11 İsraillinin öldüğünü 120’den fazla İsraillinin ise yaralandığını aktararak, 80’den fazla yaralının bıçaklanma, ezilme ve ateş açılması sonucu yaralandığına işaret etti. 

 

İslami Analiz