Kudüs İntifadası'nda Şehid Sayısı 99'a Yükseldi

Kudüs İntifadası'nda Şehid Sayısı 99'a Yükseldi

Ekim ayında başlayan intifada devam ederken Kudüs İntifadası'nda Şehit Sayısı 99'a Yükseldi

Filistin Sağlık Bakanlığı, 16 yaşındaki Filistinli genç İbrahim Abdülhalim Davud'un iki hafta önce Ramallah'ta işgal güçleriyle yaşanan çatışmalar sırasında kalbine isabet eden kurşunla ağır yaralandıktan sonra bugün hayatını kaybettiğini açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı bu akşam (25 Kasım Çarşamba) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, İbrahim Abdülhalim Davud'un doğrudan kalbine kurşun isabet ettiği ve Ramallah'taki Filistin Sağlık Kompleksi'nde birkaç kez ameliyat edildiği fakat kurtarılamadığı ifade edildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı ayrıca bu sabah 21 yaşındaki Muhammed İsmail Eş-Şevbeki isimli gencin Dura kentinin doğusundaki El-Fevvar Mülteci Kampı'nın girişinde aldığı yaranın etkisiyle şehit olduğunu açıkladı.

İşgal güçlerinin doğrudan Eş-Şevbeki'nin üzerine ateş açtığını belirten bakanlık, Filistinli gencin daha sonra hayatını kaybettiğinin ilan edildiğini bildirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Eş-Şevbeki ve Davud'un şehit olmalarıyla birlikte Kudüs İntifadası'nda şehit sayısının 99'a yükseldiğini, şehitlerden 22'sinin çocuk ve 4'ünün kadın olduğunu belirtti.