Kudüs İntifadası'nda Şehid Sayısı 284'e Yükseldi

Kudüs İntifadası'nda Şehid Sayısı 284'e Yükseldi

Siyonist işgal rejiminin Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya saldırılarına karşı Batı Şeria ve Kudüs’te başlayan Üçüncü İntifada şehitlerinin sayısı 284’e çıktı.

Siyonist işgal rejiminin Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya saldırılarına karşı Batı Şeria ve Kudüs’te başlayan Üçüncü İntifada şehitlerinin sayısı 284’e çıktı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi'nin verdiği habere göre; Çarşamba günü El Halil’de 20 yaşındaki Saad Muhammed adlı bir Filistin gencin bıçaklama girişiminde bulunduğu iddiasıyla vurularak şehit edilmesiyle, 2015 Ekim'den bu yana süren Üçüncü İntifada şehitlerinin sayısı 284’e ulaştı.
 
Haberde, 2017 yılının başından itibaren 13 Filistinli’nin şehit olduğu, bunların 4’nün kuşatma altındaki Gazze’den olduğu belirtildi.
 
Üçüncü İntifada şehitlerinin 79 şehitle El Halil’in başta geldiği, bunun ardından sırasıyla 62 Filistinlinin Kudüs’te, 26’sının Ramallah’ta, 22’sinin Cenin’de, 20’sinin ise Nablus’ta şehit olduğu açıklandı.
 
Haberde Üçüncü İntifada’da Gazze’den de 38 Filistinli’nin şehit olduğu açıklandı.
 
Üçüncü İntifada şehitlerinin içinde 97 şehit olduğu ve yaş ortalamasının ise 18’in altında olduğu, en küçük şehidin ise, Betlehem’de siyonist rejim güçlerinin attığı gaz bombasıyla zehirlenerek şehit olan üç aylık bebek Ramazan Muhammed Savabte.
 
Haberde, Siyonist işgal güçlerinin saldırılarında şehit olan kadın Filistinlilerin sayısı ise 24. Bunların 12’i 18 yaş altı kız çocuğu. En küçük kız şehit ise 2 yaşındaki Refah Hassan.
 
Haberde, Siyonist rejim güçlerinin katlettiği Filistinlilerin en az 6 Filistinlinin naaşlarını hala ailelerine teslim etmediği de belirtiliyor.
 
Siyonistler Bir Filistinliyi daha Şehit Etti
 
Siyonist yerleşimcilerin Batı Şeria’nın El Halil kentine yakın Tanah Omarim bölgesinde bir Filistinil genci vurarak şehit ettikleri bildirildi.
 
Siyonist rejim güvenlik kaynakları Filistinli gencin Siyonist yerleşimcilerin evine bıçakla saldırdığını ile sürerek, yerleşimcilerin de Filistinli genci vurduğunu iddia etti.
 
Filistin Sağlık Bakanlığı yetkilileri şehit edilen Filistinli gencin 24 yaşındaki Saad Qisiah olduğunu duyurdu.

Kaynak : Kudüs Haber