Kudüs İntifadası’nda Dünün Bilançosu: 1 Şehit 10Yaralı

Kudüs İntifadası’nda Dünün Bilançosu: 1 Şehit 10Yaralı

Kudüs İntifadası’nda geride kalan 1 ay boyunca 73 kişi şehit oldu.

Kudüs İntifadası’nda geride kalan 1 ay boyunca 73 kişi şehit oldu.
 Filistin Sağlık Bakanlığı,1 Kasım Pazar günü Gazze Şeridi’nde işgal güçleriyle girilen çatışmalarda 1 kişinin şehit olduğunu ve 10 kişinin de yaralandığını açıkladı.
 Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Pazar günü akşam saatlerinde El Halil'in kuzeydoğusundaki Beyt Aynun bölgesinde işgal kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu 27 yaşındaki Hasan Ferruh hayatını kaybetti. Açıklamada işgal güçlerinin Filistin sağlık ekipleri ve ambulanslarının bölgeye geçişini engellediği de belirtildi.
 Ferruh'un hayatını kaybetmesiyle beraber Ekim ayının başından bu yana İsrail işgal güçlerince öldürülenlerin sayısı 15'i kadın ve çocuk, 55'i Batı Şeria'da ve 17'si Gazze şeridinde olmak üzere 73'e yükseldi.
 Ayrıca Pazar günü 8'i ateşli silahlarla, 1'i plastik mermiyle ve 1'i yerleşimciler tarafından arabayla ezilerek olmak üzere 10 kişi yaralandı.
 Ayrıca Ramallah'ta işgal kuvvetleriyle girdikleri çatışmalarda 4 kişi ateşli silahlarla, 1 kişi de kafasına isabet eden plastik mermiyle yaralandı.
 Sair'de ise 1'i karnına ve 1'i bacağına mermi isabet etmesi sonucu 2 genç yaralandı ve tedavi için Beyt Jala devlet hastanesine götürüldü.
 Kalkilya'da bir yerleşimci tarafından arabayla ezilen bir genç ise başından yaralandı ve vücudunda birçok morluk oluştu.
 Beric'in doğusunda işgal güçleriyle yaşanan çatışmalarda da iki genç ayaklarından vurularak yaralandı.
 İşgal kuvvetleriyle girilen çatışmalarda Batı Şeria'da ve Gazze Şeridi'nde 1125 kişi gerçek kurşunla, 949 kişi plastik kurşunla ve 5 binden fazla kişi ise yoğun göz yaşartıcı gaz sonucu yaralandı.
 Ayrıca Sağlık Bakanlığı Batı Şeria'da 1 Ekim'den bu yana 737 vatandaşın gerçek mermilerle 856 vatandaşın da plastik mermilerle yaralandığını ve bunların hastanelerde tedavi edildiklerini belirtti.
 Ayrıca 233 vatandaş İsrail işgal askerleri tarafından dövülerek, 19 vatandaş da çatışmalar sırasında oluşan yanıklar sonucu yaralandı.
 Gazze Şeridinde ise onlarca kişi işgal kuvvetlerince kullanılan yoğun gazdan boğulurken 393 vatandaş gerçek mermilerle, 93 vatandaş plastik mermilerle vurularak yaralandı.
 Sağlık Bakanlığı Batı Şeria ve Gazze Şeridinde yaralananların 480'inin çocuk olduğunu. Batı Şeria'da 165 çocuğun gerçek mermilerle, 99 çocuğun plastik mermilerle, 19 çocuğun vücuduna isabet eden gaz kapsülleriyle 28 çocuğun da yediği ağır dayak sonucu yaralandığını belirtti. Bakanlıktan yapılan açıklamada Gazze Şeridi'nde yaralanan çocuklar hakkında ise detaylı bir yapamadıkları söylendi.