Kudüs İntifadası'nda 3 şehit Daha; Şehit sayısı 138'e Yükseldi

Kudüs İntifadası'nda 3 şehit Daha; Şehit sayısı 138'e Yükseldi

Dün/Cuma Batı Şeria'nın farklı yerlerinde ve Gazze Şeridi'nde işgal güçleriyle yaşanan çatışmalarda biri erkek biri kadın iki Filistinli şehit oldu, onlarca kişi de işgal güçleri mermileriyle yaralandı. Kudüs'te ise işgal güçleri Filistinli bir eylemciyi

Dün/Cuma Batı Şeria'nın farklı yerlerinde ve Gazze Şeridi'nde işgal güçleriyle yaşanan çatışmalarda biri erkek biri kadın iki Filistinli şehit oldu, onlarca kişi de işgal güçleri mermileriyle yaralandı. Kudüs'te ise işgal güçleri Filistinli bir eylemciyi ateş açarak şehit etti.
 
Filistin hükümetine bağlı güvenlik güçleri ise Filistinlilerin gerçekleştirdiği yürüyüşe Bire girişinde müdahale etti. 
 
Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El-Kudret 22 yaşındaki Hani Vehdan'ın Gazze'nin doğusunda yer alan Şucaiye Mahallesi'nde kafasına isabet eden kurşunla hayatını kaybettiğini açıkladı. Şucaiyye'de 9 kişi daha yaralanırken, Han Yunus'ta 6, Beric Mülteci Kampında ise 5 kişi yaralandı. 

Kudüs'te ise Filistinli bir genç, bıçaklı eylem gerçekleştirmek istediği gerekçesiyle işgal güçleri tarafından şehid edildi.
 
Silvad Beldesinde 4 çocuk annesi bir kadın şehid oldu:
 
Ramallah'a bağlı Silvad Beldesi'nde işgal güçleri arabasını kullanan bir kadına, işgal askerlerini ezmeye çalıştığı gerekçesiyle ateş açtı. Açılan ateş sonucu 40 yaşındaki sürücü Mehdiye İbrahim Hammad şehid oldu. Hamad'ın şehid olduğu sırada bölgede Filistinli gençlerle işgal askerleri arasında çatışmalar devam ediyordu. 
 
4 çocuk annesi olan Hamad'ın şehid edilmesi üzerine, siyonist işgal ordusu adına Loba el-Semri açıklama yaparak bölgedeki askerlerin kendilerini ezmeye çalıştığı için ateş açtığını belirtti. Ancak görgü tanıkları, işgal askerlerinin Hamad'a yaklaşır yaklaşmaz ateş açtıklarını belirtti.
 
İşgal güçlerin Hamad'ın cenazesini Filistin sağlık bakanlığına teslim ederken, bakanlıktan yapılan açıklamada Hamad'ın yüzüne, göğsüne ve karnına on adet mermi isabet ettiği belirtildi. 
 
Bununla beraber, Kudüs İntifadası'nda şehit sayısı 137'ye yükseldi. Sağlık bakanlığı şehitlerin 26'sın çocuk 7'sinin de kadın olduğunu belirtti ve yaralı sayısının ise 15 bini geçtiğini açıkladı.