"Kudüs İçin İhtilaflar Bırakılıp Birlik Olunmalı"

"Kudüs İçin İhtilaflar Bırakılıp Birlik Olunmalı"

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Ziyad Nahale, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın kurtarılması için birlik çağrısında bulundu.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlediği basın açıklamasında Nahale, Filistin ve Kudüs’ün kurtarılmasının ümmetin ana gündem maddesi olması gerektiğini söyledi.

İslam dünyasının farklı bölgelerinde devam eden iç çatışmalardan İşgalciİsrail yönetiminin istifade ettiğini belirten Nahale, “Bu çekişmenin sonucu olarak işgalci, Mescid-i Aksa’ya yönelik operasyonlar düzenliyor, Kudüs ve Filistin’deki nüfuzunu artırıyor. İç çekişmeler sadece İsrail’in projelerine yarıyor” dedi.

Nahale, konuşmasına şöyle devam etti: “İç çatışmalarda akan kanlar heder oluyor. Bundan ötürü sesimizi yükseltmek ve Kudüs’ün kurtarılması için hepinizin desteğinize ihtiyacımız olduğunu söylemek istiyoruz. Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın kurtarılması için hepimiz birleşmeliyiz. Mescid-i Aksa’yı tabii haline geri çevirmeliyiz, Çünkü Aksa Müslümanların kıblesidir. Aksa’dan asla taviz vermemeliyiz. Kudüs, hepimizin pusulası olmalıdır” dedi.

Nahale, “Eğer İsrail’i bu şekilde serbest bırakır, mücadele etmezsek Filistin ve Kudüs’ün kalanına da hakim olacaktır. Bugün Kudüs, İslamı temsil etmektedir. Kudüs’ü canımız, malımız ve evlatlarımızla savunmalıyız. Kudüs’ü savunmakla bizim aramızda hiçbir şey olmamalıdır. Herkes ihtilafları bir kenara bırakarak Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün özgürleşmesi için birleşmelidir” diyerek sözlerine son verdi.