Kudüs Der: Zafer İslam'ındır

Kudüs Der: Zafer İslam'ındır

Kudüs Der'den Salih el-Hamad açıklaması: Amerika’ya, İsrail’e ölüm; zafer İslam'ındır

Kudüs İslami Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (KUDÜS DER), Suudi Arabistan bombardımanında hayatını kaybeden Ensarullah'ın üst düzey yöneticisi Salih el-Samad hakkında basın açıklaması yayımladı.

Bahsi geçen basın açıklaması şu şekilde:

Basına ve kamuoyuna!

YEMEN DİRENİŞİMİZİN BÜYÜK KOMUTANI VE ZAFERLERİN DİREĞİ ŞEHİD SALİH EL SAMAD’I ASLA UNUTMAYACAĞIZ

Emperyalizmin Hicaz topraklarının üzerinde kurduğu Al-i Suud rejimi, Amerika, İngiltere ve siyonist rejimin desteğiyle üç yılı aşkın bir zamandır, Yemen’in mazlum ve savunmasız halkını katletmekte, tarihin en barbar ve alçakça saldırılarıyla her geçen zaman katliamlarına bir yenisini daha eklemekte.

Amerika’ya ödediği yüz milyarlarca dolar karşılığında aldığı en gelişmiş savaş uçaklarıyla, tonlarca ağırlıktaki bombalarını ve binlerce füzelerini yalın ayaklı bir halkın üzerine atan bu kan içici Suud rejimi, son olarak bir düğün merasimine yaptığı hava saldırısında onlarca masum insanı katletti ve onlarcasını da yaraladı.

Bütün dünyanın gözleri önünde ve ne yazık ki İslam dünyasının da sessizlik ve tepkisizliğinde sürmekte olan bu katliamlar bize ashab-ı uhdud’ları ve Kerbela’ları bir kez daha hatırlatıyor.

Mekke putperest düzeninin tağut zorbalarının Hz. Resul-i Ekrem (s.a.v) ve bir avuç mümine yönelik saldırıları ve Ben-i Ümeyye çetelerinin ihanet ve alçaklıkları bugün bir kez daha Yemen’in tertemiz toprakları üzerinde gerçekleşiyor; iman, ihlas ve onurun yurdu olan Yemen baştan kızıla boyanıyor.

Emperyalizm ve siyonizmin İslam yurdundaki sulta, işgal ve saldırılarına karşı Müslüman halkın özgürlük ve bağımsızlığını savunmanın, küresel müstekbirlerin ve onların aşağılık işbirlikçilerinin esaretini kabul etmemenin bedelini tarihin en ağır mazlumiyetiyle ödeyen şerefli Yemen halkı Ensarullah liderliği altında zafere doğru kararlı bir şekilde yürümekte, destansı bir direnişle mütecavizlere ağır darbeler indirmektedir. Yemen halkının bu görkemli ve izzet dolu mücadelesinde ödenen bedeller ve verilen kurbanlar da tarihin sayfalarında unutulmayacak bir şekilde yerini almaktadır.

Yemen halkı bu zorlu direnişinde Yüksek Siyasi Konsey Başkanı büyük mücahid ve büyük komutan Salih el Samad’ı Suudi Amerikan saldırısında şehit verdi. Bu şehadet olayı, üç yılı aşkın bir zamandır süren bu savaşta bir dönüm noktası oldu. Zira bu zaman zarfında ilk defa bu düzeyde bir şehit verildi. Bu noktadan bakıldığında, elbette ki yeri kolay kolay doldurulamayacak bir liderin, bir komutanın şehadeti direniş cephesi açısından büyük bir kayıp oldu. Ancak diğer yandan tarihin tecrübeleri bize göstermektedir ki, liderlerin ve komutanların şehadetleri, o mücadeleleri ne bitirdi, ne de yenilgiye uğrattı. Aksine, Lübnan ve Filistin örneklerinde olduğu gibi, liderlerin ve komutanların şehadetleri direnişi daha da büyüttü ve çok daha büyük zaferlerin eşiğine ulaştırdı.

Lübnan’da, Şeyh Ragıb’ların, Seyyid Abbas’ların, İmad Muğniye’yerin, Filistin’de Ahmed Yasin’lerin, Rantisi’lerin ve Fethi Şikakilerin şehadetleri Lübnan ve Filistin’deki direnişi ne geriletti ne de zayıflattı. Öyle olsaydı, siyonist düşman ne Lübnan’dan ne de Gazze’den kaçardı. Yemen halkının kahraman evladı, Ensarullah’ın büyük mücahidi Salih el Samad’ın şehadeti de, Suudi Amerikan saldırganlığına karşı bu kutlu direnişin tarihin en büyük zaferlerine ulaşmasının teminatı ve müjdesi olacak, biiznillah bütün dünya buna tanıklık edecektir.

Bu vesileyle bizler de buradan Ensarullah Lideri Seyyid Abdulmelik el Husi’nin şahsında Yemenli kardeşlerimizin bu kutlu direnişini bir kez daha selamlarken direniş cephemizin arslanı Salih el Samad’ın şehadeti dolayısıyla Yemen halkına ve Ensarullah hareketine tebriklerimizi ve taziyelerimizi arz ediyoruz.

Bu mübarek şehadet dolayısıyla, şehidimizin al kanlarına yemin ederek, Amerikan uşağı ve siyonist rejim işbirlikçisi bu habis Suud rejiminin döktüğü tüm kanların hesabını verip Hicaz’dan tamamen sökülüp atılmasına kadar Yemenli kardeşlerimizin yanında duracağımıza, maddi manevi her açıdan onları destekleyip savunacağımıza, yüreklerimizi ve bileklerimizi onların bu kutlu direnişine katacağımıza dair ahdimizi tazeliyoruz.

Ve bir sözümüz de aziz şehidimiz ve kahraman komutanımız Şehid Salih el Samad’adır: Ey şehid! Ey destansı direnişin büyük komutanı! Ey sabrın ve cesaretin timsali ve ey zaferlerin azamet dolu dayanağı! Sen her zaman yüreklerimizde yaşayacak ve verdiğin o kutlu mücadele ile yolumuzu hep aydınlatacaksın! Senin yükselttiğin bayrak bizlerin de elindedir ve bu bayrak elbet mütecavizlerin, müstekbirlerin ve siyonistlerin burçlarına dikilecektir.

Bizler de burada sizin yükselttiğiniz o şiarları yükselterek, “Amerika’ya ölüm” “İsrail’e ölüm” “Zafer İslam’ındır” “Zillet bizden uzaktır” diye haykırıyoruz.

Son sözümüz de Suud cellatlarına;

And olsun asra, özgürlük ve kurtuluş asrına! And olsun semaya, mazlumların ahının sığındığı tek tavana! And olsun fecre, direniş cephelerinin kanlı şafağına! And olsun şehit kanlarının her bir damlasına!

Ey zalim Suud, ey habis krallar ve ey kan içici canavarlar! İşte yok olacağınız günler geldi çattı. İlahi adaletin çelik pençeleri kan içmeye alışmış gırtlağınızı sıkacak, o fasit rejimleriniz tarihin çöplüğüne atılacaktır.

KUDÜS İSLAMİ DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ