Küba'dan Che Guevara Açıklaması

Küba'dan Che Guevara Açıklaması

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın Arjantinli devrimci Che Guevera için ‘eşkıya, katil kişilik’ tabirlerini kullanması, Küba’nın Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals tarafından Küba devrimi ve Latin Amerika sembolüne saygısızlık dedi

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın Arjantinli devrimci Che Guevera için ‘eşkıya, katil kişilik’ tabirlerini kullanması, Küba’nın Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals tarafından Küba devrimi ve Latin Amerika sembolüne saygısızlık olarak değerlendirildi. Casals, “Küba’nın en büyük düşmanları bile böyle bir ifade kullanmadı." dedi.
 
Meclis Başkanı İsmail Kahraman, gençlere kendi tarihlerinin öğretilip, sevdirilmesi gerektiğini belirterek Arjantinli efsane devrimci Che Guevara’ya “Küba’da faaliyette bulunan bir eşkıya, katil kişilik benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz” sözleriyle yüklenmişti.
 
Hürriyet’ten Sevil Erkuş’un haberine göre sembollerine saygı gösterilmesini talep ettiklerini belirten Casals, “Aynı görüşleri paylaşmayı beklemiyoruz. Che Guevara sadece Küba değil, Latin Amerika’nın siyasi ve tarihi mirasının parçasıdır. Birçok Türk vatandaşından destek telefonları aldık. Che Guevara için ‘infazlar yaptığı bir katil kişilik’ dediğiniz zaman onun Küba devrimi için mücadelesinden bahsetmiş oluyorsunuz. Bu da saygıda kusur etmektir. Che Guevera’ya ‘katil’ diyerek, benim Devlet Başkanıma da aynı ifadeyi kullanmış oluyorsunuz. Kibarca bu açıklamanın aydınlığa kavuşturulmasını istiyoruz. Ancak Meclis Başkanı’nın henüz makamına ulaşamadım” ifadelerini kullandı.
 
 Kaynak : Diken, Hürriyet