Kritik karar toplantısı

Kritik karar toplantısı

Kritik karar toplantısı

Köşk'e çıkacak Erdoğan başkanlığında son kez toplanacak Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı'nda, yeni Genel Başkan ve Başbakan belirlenecek. Kararlaştırılacak isim, 27 Ağustos'ta yapılacak kongrede tek aday olacak.

HAKKI KURBAN - ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından olağanüstü kongre kararı alan AK Parti'de geri sayım sürüyor. Yeni Genel Başkan ve Başbakan adayı için parti teşkilatıyla istişarelerini yapan Erdoğan, bugün kurmaylarıyla Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı'nda bir araya gelecek.  

DAVUTOĞLU İSMİ ÖNE ÇIKTI

Yapılan istişareler sonrası, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ismi üzerinde ağırlıklı olarak durulduğu kulislere yansımıştı. İstişare sürecinde isim deklare edilmemesine özen gösteren AK Parti, bu konudaki son değerlendirmesini bugün gerçekleşecek toplantıda yaparak tek adayla kongreye gidecek. Erdoğan ve kurmaylarının bugün belirleyeceği isimde şu kriterlerin bulunacağı belirtildi:
- Hem Genel Başkan hem Başbakan olma yeterliliğine sahip olacak,
- Üç dönem kuralına takılmayacak,
- İstişarelere parti teşkilatından beklenen desteği alabilecek,
-  Kamuoyu araştırmalarında ismi ön plana çıkacak.

KOORDİNASYON SOYLU'YA EMANET

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün partiye dönüş kararına karşın 'milletvekili' olmadığı için Başbakanlık da yapamayacak olması, Bülent Arınç başta olmak üzere partinin önde gelen çok sayıda isminin üç dönem kuralına takılması nedeniyle belirlenecek isim parti teşkilatınca da merakla bekleniyor. 27 Ağustos'ta şölene dönüşmesi planlanan olağanüstü kongre için ise her türlü detay düşünülüyor. Ankara Arena'da yapılacak kongre çalışmalarını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu başkanlığındaki bir ekip koordine ediyor. Bir gün sonra Cumhurbaşkanlığı yemini edecek olan Erdoğan'ın yine salonun tamamını selamlayabileceği bir düzen planlanıyor.