Kritik İmralı Ziyareti Başladı

Kritik İmralı Ziyareti Başladı

KCK'nın çatışmasızlık sürecini bitirdiğini açıklamasının ardından İmralı'ya ilk ziyaret bugün yapılıyor. HDP heyeti adaya doğru yol alıyor...

HDP Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den oluşan İmralı heyeti, Abdullah Öcalan ile son gelişmeleri görüşmek için bugün İstanbul'dan İmralı Adası'na gitti.

KANDİL İÇİN NE DİYECEK?

Geçen hafta sonu yapılması beklenen ve olumsuz hava koşulları nedeniyle iki kez ertelenen görüşme için adaya giden HDP heyetinin bu ziyaretinin, Suriye'nin Kobani Bölgesi'ndeki gelişmeler ve son günlerde çözüm süreci ile ilgili Kandil'den yapılan açıklamalar nedeniyle önem kazandığı belirtildi. Heyetin, Abdullah Öcalan'ın mesajını yazılı olarak açıklaması bekleniyor.

Kandil'de bulunan KCK Yürütme Konseyi yaptığı açıklamada 'Çözüm süreci ve ateşkes bitmiştir' ifadesine yer vermişti.

DEMİRTAŞ İSE BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞECEK

Bu arada dün Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde ve Suriye'nin Rojava bölgesindeki Kobani'de incelemelerde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek. Dün Ankara'ya dönen Selahattin Demirtaş'ın bugün Başbakan Davutoğlu ile Kobani'deki gelişmeler ve çözüm süreci ile ilgili konuları görüşmesi bekleniyor.