KPSS Soruşturmasının En Önemli İsmi İtirafçı Oldu

KPSS Soruşturmasının En Önemli İsmi İtirafçı Oldu

KPSS’de usulsüzlük iddiasıyla başlayan soruşturmada çok önemli bir gelişme yaşandı. Soruşturmanın en önemli isimi olan Baki S.'nin gözaltına alındıktan sonra etkin pişmanlıktan yararlanarak, itirafçı olduğu olduğu ortaya çıktı.

Isparta Yalvaç’ta ikamet ederken soruları bilgisayarına e-posta yoluyla gönderildiğinin açığa çıkmasının ardından 2010’da gözaltına alınan ve o dönem verdiği ifadesinde Paralel Yapı'yı işaret eden Baki S., emniyetteki sorgusunun ardından ikinci kez serbest bırakıldı.

Üç gün boyunca emniyette sorgulanan Baki S.’nin, TCK’nın 221. maddesi kapsamında savcılık kararıyla “etkin pişmanlık” hükümlerinden yararlandırılarak, serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Pişmanlıktan yararlandı

TCK’nın 221. maddesi, kişinin suçlandığı örgütün yapısı ve faaliyetleri çerçevesinde işlenen suçlarla ilgili bilgi verenler hakkında uygulanıyor. Maddeye göre etkin pişmanlıktan yararlandırılan kişilere yüklenen suçlardan dolayı ceza verilemiyor ancak bu kişiler hakkında bir yıl süreyle denetimli serbestlik tedbiri uygulanıyor. 
Halen Bursa’da öğretmenlik yapan Baki S.’nin, 2010 yılındakine benzer şekilde ifade verdiği öğrenildi. (Milliyet)