KPSS Operasyonu: Gözaltılar Var

KPSS Operasyonu: Gözaltılar Var

2010 yılında yapılan KPSS sınavında kopya çekildiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltılar için düğmeye basıldı.


 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada sabah erken saatlerden itibaren şüpheliler gözaltına alınmaya başlandı. 14 ilde bu sabah başlatılan operasyonda şu ana kadar 62 kişinin gözaltına alındığı, bazı illerde aramaların sürdüğü ifade edildi. Gözaltına alınanlar Ankara'ya getirilecek.

FUAT AVNİ YİNE BİLDİ

Öte yandan Twitter fenomeni Fuat Avni son dönemde yaşanan bir çok operasyon öncesinde olduğu gibi bu operasyonu da Twitter'dan duyurdu. Avni haftasonu attığı tweetlerde KPSS ile ilgili bir operasyon başlayacağını duyurmuştu.
10 KİŞİ KAÇTI 

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak Hürriyet'en Nurettin Kurt'a şu değerlendirmeyi yapıt: “Gözaltı haberi doğru. Başsavcılığımızın yürüttüğü soruşturma kapsamında toplam 82 kişilik şüpheli gözaltı listesi bulunuyor. Bu liste kapsamında gözaltılar bu sabah başlatıldı. Şu ana kadar Ankara da toplam 62 gözaltı yapıldı. Listede yer alan şüphelilerden 10 kişinin yurtdışına kaçtığı tespit edildi. Soruşturma devam ediyor. Daha fazla ayrıntı veremem. Şimdilik bu kadar.”
SAVCI 3 BİN 230 KİŞİNİN İZİNİ SÜRÜYOR 
2010’da kopya çekildiği belirlenen ve tekrarı yapılan Eğitim Bilimleri testinde, 120 sorudan 100 ve üzerini doğru yanıtlayan 3 bin 230 aday soruşturulurken, son olarak Genel Yetenek ve Genel Kültür sorularında kopya çekildiği iddia edilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 3 bilirkişi atayarak, 807 bin adayın yanıtlarını incelemeye aldı. Bilirkişiler, o dönem soruların ulaştığı tespit edilen Baki Saçı’ya giden ve savcılığın elinde olan 48 Genel Kültür ve 55 de Genel Yetenek sorularının aynısını işaretleyenleri belirlemek için çalışmalara başlamıştı.