Kozmik Oda Davası Tersine Döndü

Kozmik Oda Davası Tersine Döndü

Başbakan Yardımcısı Arınç'a suikast düzenleneceği iddiasıyla Kozmik Oda'da yapılan aramalarla ilgili takipsizlik kararı verildi. Subayları suikast girişimiyle suçlayan polisler hakkında ise soruşturma talep edildi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a ‘suikast’ iddiasıyla Genelkurmay’a bağlı ‘Kozmik oda’ya girilip 25 gün arama yapıldıktan sonra açılan soruşturma hakkında 6 yıl sonra delil yetersizliğinden takipsizlik verildi. Dosyanın kapatılmasını isteyen Savcı Küçük, 30’a yakın şüpheli hakkında takipsizlik verirken şüphelileri usulsüz dinlemek ve sahte belge düzenlemek iddiasıyla polisler hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.

Milliyet Gazetesi'nden Türker Karapınar'ın haberine göre, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a “suikast” iddialarıyla 2009 yılında başlatılan ve devletin çok gizli bilgilerinin bulunduğu Genelkurmay’a bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu’na girilerek, 25 gün süren arama yapılmasıyla gündeme oturan “Kozmik Oda” soruşturması 6 yıl sonra takipsizlikle sonuçlandı. Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük, dönemin Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanı Albay Yusuf A. ile Arınç’a suikast yapacakları iddiasıyla yakalanan askerler Albay Erkan Yılmaz B. ve Binbaşı İbrahim G.nin de aralarında bulunduğu 30’a yakın şüpheli hakkında takipsizlik kararı yazdı.

Küçük, “Kozmik Oda” soruşturmasını yürüten bazı polisler hakkında ise soruşturmayla ilgisi olmayan şüpheli subayların avukatı Süleyman Ayhan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin telefonlarını usulsüz biçimde dinledikleri, sahte belgeler hazırladıkları ve olmayan ihbarlarla işlem yaptıkları iddiasıyla ayrı bir soruşturma başlatılmasına karar verdi.

Savcı Küçük ayrıca Arınç’ın evinin bulunduğu Çukurambar semtinde gözaltına alınan subaylar Erkan B. ve İbrahim G.’nin Albay Baki K.’yı yasadışı takip ettikleri iddiasıyla soruşturma dosyasını da ayırarak Askeri Savcılığa gönderme kararı verdi.

BENİM ÜZERİMDEN OPERASYON MU YAPTILAR ACABA?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Habertürk televizyonunda Aralık 2014’te katıldığı programda 2009’da kendisine yönelik suikast iddiası için başlatılan soruşturma anımsatılarak, “Bu paralel yapının kozmik odaya girmek için gerekçesiymiş, diye düşündünüz mü?” sorusuna şu cevabı vermişti: Öyle bir şey zaman zaman aklıma geldi. Bu süreç ilerledikçe ve bu darbe teşebbüsü ortaya çıktıktan sonra kafama takılan soru şu oldu; ‘Acaba benim üzerinden bir operasyon mu yaptılar?’ Çok çirkin bir tabir ama kullanmak zorundayım, ‘acaba kullanmak mı istediler? Yani kozmik odaya girmeleri gerekiyordu da böyle bir ciddi olayı kamuflaj aracı olarak mı kullandılar’ diye. Yalan söylemem gerekmez, içimdeki bir şüphe büyümeye başladı. Acaba bu olay sebebiyle benim üzerimden bir başka operasyon yapmış olabilirler mi diye.”