Köyde PKK Baskını Paniği

Köyde PKK Baskını Paniği

Erzincan’a bağlı 22 yıl önce PKK saldırısına maruz kalan Uluköy’de iki eve ait saman balyalarının yanması terörist saldırı paniğine neden oldu. Köye çok sayıda asker sevk edilirken köyde görülen şüpheli 2 otomobil ve kundaklama olayı ile ilgili soruşturma

Olay dün saat 22.40 sıralarında  merkeze 28 kilometre uzaklıkta bulunan yaklaşık 500  kişinin yaşadığı Uluköy’de meydana geldi. 1993 yılı Ağustos ayında PKK’lı  teröristlerin düzenlediği 1 kişinin öldürüldüğü 6 kişinin yaralandığı, 15 ev ile 7 aracın yaktığı Uluköy’de iki Otomobil hareket halinde görüldü. Köylülerin şüphe üzerine izlediği otomobiller kısa süre sonra kayboldu. Hemen ardınan Mimar Sinan Mahallesinde Ahmet Uzun’a, Faik Osman Mahallesi’nde Halil Kaya’ya ait evlerin bahçesinde bulunan saman balyaları bir anda yanmaya başladı. Kundaklama sonucu çıktığı öne sürülen yangın köylüler tarafından söndürülmeye çalışılırken, ihbar üzerine Erzincan ve Üzümlü İlçesi’nden itfaiye araçları sevk edildi.
 
İtfaiye ekipleri, saman balyalarını söndürüken, bunun terör saldırısı olduğunu düşünen köylüler,  durumu Jandarmaya bildirdi. Köy korucuları silahlanırken, Jandarma Alay Komutanı Albay MURAT ORHAN Tonğ başta olmak üzere çok sayıda asker köye geldi. Ahmet Uzun, evinin bahçesindeki saman balyalarının bir anda yanmaya başladığını anlattı.
 
Bölge, jandarma ekipleri  tarafından kontrol altına alınırken, plakası belirlenen iki otomobili arama ve yangının çıkış nedenini belirleme çalışmalarına başlandı.