Kosova'ya Hamas'tan Kınama

Kosova'ya Hamas'tan Kınama

Kosova’nın işgal altındaki Kudüs’te büyükelçilik açmasına HAMAS'tan kınama


Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), Kosova'nın, işgal altındaki İslam beldesi Kudüs’te büyükelçilik açtığını duyurmasını şiddetle kınadı.
HAMAS Sözcüsü Hazım Kasım, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Kudüs'te Kosova büyükelçiliği açılışının duyurulması, tüm uluslararası kararların ve insani sözleşmelerin apaçık ihlalidir." dedi.

Kasım, bazı Arap ülkelerinin, işgal rejimiyle normalleşme anlaşmaları imzalamasının, Müslüman nüfusunun yoğunlukta olduğu Kosova’nın Kudüs’te büyükelçilik açmasında etkili olduğunu belirtti.

Kasım, kadim Kudüs şehrinin ilelebet bir Filistin kenti olarak kalmaya devam edeceğine vurgu yaparak, işgal rejiminin tüm girişimlerinin tarihi gerçekleri değiştiremeyeceğinin altını çizdi. Kasım, Kosova'nın, Kudüs’te büyükelçilik açmasıyla işgal rejimi ile ikili ilişkilerini geliştirilmeyi hedeflediğine dikkat çekti.  

Geçtiğimiz eylül ayında siyonist işgal rejimi ile sözde normalleşme anlaşmalarını imzalayan Kosova’nın Dışişleri Bakanlığı, dün işgal altındaki Kudüs kentindeki büyükelçiliğinin resmen açıldığını ve faaliyetlerine başladığını duyurdu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın ev sahipliğinde Eylül 2020'de Beyaz Saray'da, Kosova Dışişleri ve Diaspora Bakanı Meliza Haradinaj-Stublla ile siyonist işgal rejimi sözde Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi'nin katılımıyla düzenlenen resmî törende iki ülke arasında normalleşme anlaşmalarına imzalar atılmıştı.

ABD Başkanı Trump, 2017 yılında, siyonist işgal rejiminin başkenti olarak Kudüs’ü tanıdığını açıklamış ve ABD elçiliği Mayıs 2018'de Tel Aviv'den Kudüs’e taşınmıştı. Ardından BAE ve Bahreyn başta olmak üzere bazı ülkeler işgal rejimi ile sözde normalleşme anlaşmaları imzalamışlardı. (İLKHA)