Kosova'da terör şüphelileri hakim karşısında

Kosova'da terör şüphelileri hakim karşısında

Kosova Polisinin, IŞİD ve El-Nusra bünyesinde savaşlara katıldıkları şüphesiyle önceki gün gözaltına aldığı 40 kişi mahkemeye çıkarıldı.

Kosova Polisi tarafından Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve El-Nusra bünyesinde, Irak ve Suriye'deki savaşlara katıldıkları şüphesiyle önceki gün gözaltına alınan 40 Kosova vatandaşı mahkemeye çıkarıldı.
Priştine Mahkemesi'nde yaklaşık yedi saat süren duruşmada, geniş güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.
Savcılıktan konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken, şüphelilerin duruşmada kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedikleri şüphelilerin avukatları tarafından açıklandı.
Gözlatındaki şüphelilerden Hadi Nure'nin avukatı Besnik Berişa, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, savcılığın elinde şüphelilerin terörizm suçu işlediklerine dair hiçbir delilin bulunmadığını belirterek, ''Burada şüpheli konumunda bulunan müvekkillerimizin terörist zihniyetine sahip olmadıklarını ve her türlü terör eylemini kınadıklarını söylemekten memnuniyet duyuyorum'' ifadesini kullandı.
Berişa, gözaltına alınan 40 kişiden sadece birkaçının Suriye'ye gittiğini ve burada El Kaide rejimine karşı savaştıklarını kabul ettiğini sözlerine ekledi.