Köşk'ten Flaş Açıklama

Köşk'ten Flaş Açıklama

Burası milletin sarayıdır. Milletin temsil edildiği yerdir. Burası halk ile devletin buluştuğu bir yer haline gelecektir. Yerleşke içinde büyük bir Cumhurbaşkanlığı kütüphanesi yapılacak.

Burası milletin sarayıdır. Milletin temsil edildiği yerdir. Burası halk ile devletin buluştuğu bir yer haline gelecektir.  Yerleşke içinde büyük bir Cumhurbaşkanlığı kütüphanesi yapılacak.

Afrika Boynuzu'na yapılan ziyaretlerle yapılan yardımlar etraflıca ele alındı. Türkiye'nin Afrika'ya olan ilgisi bundan sonra da devam edecek. Somali ziyaretinin öneminin altını çizmek isterim. 2011'de Somali'ye yapılan ziyaret meyvelerini vermeye başladı.

Ana muhalefet, Somali'ye gidip Türkiye'nin yaptığı yardımların ne anlama geldiğini sorsun.

Cumhurbaşkanı 9-13 Şubat tarihleri arasında Latin Amerika ziyaretlerinde bulunacak.

Yunanistan'da yapılan seçimleri yakından takip ettik. İyi ilişkilerin geliştirilmesi öncelikli hedefimiz. Tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşayan Yunanistan'la kurduğumuz işbirliği projesini devam ettirdik.

18 Mart ve 24-25 Nisan tarihlerinde Çanakkale için kapsamlı anma törenleri yapılacak.

SORU VE CEVAP

-Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'la yemekte bir gerginlik oldu mu?

Yasama, Yürütme ve Yargı başkanlarıyla yemek geleneksel hale geldi. Son derece sıcak bir ortamda gerçekleşti. Fikir alışverişleri yapıldı. 

-Köşk ve hükümet arasındaki ilişki nasıl ilerleyecek?

Yeni Cumhurbaşkanlığı şeması tamamen Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda işleyecek bir şemadır. 5 ay boyunca nasıl bir koordinasyon için çalıştıysa bundan sonra da öyle çalışılacaktır.Hükümetle uyum ve koordinasyon devam edecek.

-Esad'ın açıklamaları

Suriye'deki tablonun sorumlusu ortadır. Kendisinin yaptığı devlet terörünü başkalarına yüklemesi kabul edilebilir değildir. Esad'ın Türkiye'ye dil uzatması kabul edilemez. Beşar Esad'ın kaldığı bir yerde barış ve refahın gelmesi mümkün olmayacaktır. Türkiye çözüm çabalarınına destek olmuştur. Eli kanlı bir diktatörün söyledikleri bizi Suriyeli mültecilere yaptığımız yardımdan geri koymayacaktır.Mültecilere ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz.

- Başkanlık tartışması

Bu konunun yeniden gündeme gelmesi doğal. Türkiye'de bunların tartışılması demokratik siyasi ortamı zenginleştirecektir. Farklı modeller değerlendirilebilir.

-İbrahim Saraçoğlu, Cumhurbaşkanlığı danışmanlık listesine katıldı.