Abdullah Büyük

Abdullah Büyük

Korkut Özal Bey’in ardından

Korkut Özal Bey Hakk’ın rahmetine kavuştu. Ümit ederiz ki gerek İslam âlemi, gerekse ülke Müslümanları kardeşlerimiz, Korkut Özal Bey’in lehinde şahitlik yaparlar. Güzel ve cesur bir insandı, proje sahibi, feraset ehli, ileriyi gören bir şahsiyetti. Yapmış olduğu hizmetleri hikmete dayanarak gerçekleştirmeye çalışıyordu. Rahmetli Korkut Özal Bey’in bu güzel özelliklerinin ispatı olan bir hatıramı siz değerli Akit okuyucuları ile paylaşmak istiyorum.

Korkut Özal Bey İçişleri Bakanı iken Konya’ya teşrif etmişlerdi. Biz de o zaman askerden yeni gelmiş, Hayra Hizmet Vakfı’nda irşat işlerini yürütmeye çalışıyorduk. Rahmetli Korkut Özal Bey, Hayra Hizmet Vakfı’nı da ziyaret edeceğini bildirmiş, biz de gerekli olan hazırlıkları yapmıştık ve kendileri geldiler. Hasan Hüseyin Varol Hocamız hizmet reyonlarını tek tek tanıtmaya başladı, “Efendim, burası ayakkabı reyonumuz, muhtaçlara ayakkabı dağıtıyoruz, burası da gıda reyonumuz, muhtaç ailelere bulgur, fasulye ve buna benzeyen gıda maddelerini vermeye çalışıyoruz.” Reyonları tek tek gezdikten sonra rahmetli Korkut Özal Bey, aynen şu ifadeyi kullandı; “Muhterem hocam -Hasan Hüseyin Varol Hocamıza hitaben- bu hizmetler güzel hizmetlerdir. Allah razı olsun ama emekli olmuş birkaç tane Müslüman kardeşlerimizden ehil olan insanları buraya istihdam ettiğiniz zaman, hizmetlerin çarkı da dönmeye devam eder. Hocam, hiç özel okul yapmayı düşündünüz mü? Bizi Robert Kolejlerinden mezun olanlarla yıktılar. Benim sizlere tavsiyem kolejler, özel okullar açın” dedi. Bu, bana çok tesir etmişti. O zamanlar Değerli Veyis Ersöz Hocamız Lalebahçe semtinde, “Şems Kur’an Kursu” adı altında bir Kur’an Kursu binası yapmışlardı. Biz de bu Kur’an Kursunun yapımına çok destek vermiştik. Bu Kur’an Kursunun bir daha gözden geçirilmesi ihtiyacını hissettik. Veyis Hocama, “Hocam burasını biz kolej yapsak ne olur? Yine Kur’an-ı Kerim de veririz, ders dışı zamanlarda dini sohbetler de yaparız” diye teklifimi arz ettim. Bu değişiklik bize ne getirir, bizden ne götürür diye muhasebesini yaptıktan sonra “Lale Koleji” adı altında özel okul açmaya karar verdik. Bu okulun açılmasında en büyük desteği hükümetten aldık. Açmış olduğumuz okulumuzda öğrencilerimizi ülkemiz, milletimiz, aileler ve anne babalar için yararlı bir kıvama getirmek için mücadele ettik. 1985’te açılmış olan Özel Lale Koleji’mizden mezun olup da üniversiteye giden, oradan da mezun olarak ülkemizin değişik beldelerinde, vilayetlerinde öğretmen olarak görev yapan, siyasi sahaya giren, ekonomik alanlarda söz sahibi olan öğrencilerimiz, aldıkları terbiyeden hiç taviz vermediler. 1985’ten 2016’ya kadar mezun olan talebelerimiz şu anda ülkemizde vali yardımcısı, mühendis, doktor, avukat olarak harıl harıl çalışıyorlar. İşte bu hatıramı rahmetli Korkut Özal Bey’i hayırla yâd ederek takdim ediyorum. 

Biz Ülke Müslümanlarına, irtica kelimesiyle, 163. Maddeyle, korkutma ve tehditlerle baskı ve dayatma ile muamele yapmış olan insanların birçoğu öldü. Onlarla muhakememiz elbette mahşerde, Mizan’ın başında olacaktır. Şahsımıza değil, sıfatımıza, İslami hizmetlerimize yönelik baskı uygulayanlar, hapse girmemize, tutuklanmamıza, gözetim altında tutulmamıza sebep olan kim olursa olsun, İslam’a döndüğü müddetçe hakkımız helal olsun. Ancak, gücünü, baskısını, dayatmasını İslam’a ve dolayısıyla Müslümanlara yapmış ve yapacaklar olanlarla ahirette mutlaka hesaplaşacağız.  

Bana hakaret yapmış olan bir sarhoş kardeşime hakkım helal olsun. Ama siyasi gücü elinde tutarak, bizim kimliğimize, hizmetlerimize, açılımlarımıza baskı ve dayatma yapmış olanlarla hesaplaşmak boynumuza borçtur. 

Allah yâr ve yardımcımız olsun, hayırlı cumalar, bereketli zamanlar ve başarılı hizmetler duasıyla…

yeniakit

Bu yazı toplam 780 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar